Κοντά στους διαδηλωτές που έχουν κατακλείσει τους δρόμους των μεγάλων αμερικανικών πόλεων βρέθηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στέλνοντας ηχηρό μήνυμα κατά της βίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος συμμετείχε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο Μπρούκλιν σχολιάζοντας την παρουσία του ως κίνηση αλληλεγγύης προς εκείνους των οποίων τα δικαιώματα έχουν καταπατηθεί.

“Ήρθα εδώ στο Μπρούκλιν σήμερα, αλληλέγγυος με τις αδερφές μου και τους αδελφούς μου των οποίων τα δικαιώματα έχουν καταπατηθεί σοβαρά. Ήταν μια ειρηνική διαμαρτυρία, χωρίς βία οποιουδήποτε είδους, και ευχαριστώ όλους εκείνους που εμπλέκονται, επειδή η βία προκαλεί μόνο περισσότερη βία” τόνισε στο μήνυμα του ο κ. Ελπιδοφόρος.

Συμπλήρωσε πως “Πρέπει να μιλήσουμε και να μιλήσουμε δυνατά ενάντια στην αδικία στη χώρα μας. Είναι ηθικό καθήκον και υποχρέωση μας να διατηρούμε την ιερότητα κάθε ανθρώπινης ύπαρξης. Αντιμετωπίσαμε μια πανδημία σοβαρής σωματικής ασθένειας, αλλά η πνευματική ασθένεια στη χώρα μας εκτείνεται ακόμη πιο βαθιά και πρέπει να θεραπευτεί με ενέργειες καθώς και με λόγια. Και έτσι, θα συνεχίσω να παραμένω στις επάλξεις μαζί με όλους εκείνους που έχουν δεσμευτεί να διατηρήσουν την ειρήνη, τη δικαιοσύνη και την ισότητα για κάθε πολίτη καλής θέλησης, ανεξάρτητα από τη φυλή, τη θρησκεία, το φύλο ή την εθνική τους καταγωγή”.

Ο Ανδρέας Λουδάρος έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Εργάζεται ως εκκλησιαστικός συντάκτης από το 1999