“Οι χώροι λατρείας συγκροτούν την κοινωνία μας και ενώνουν το λαό”, δήλωσε χθες ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε μια λιτή και περιεκτική ανακοίνωση Τύπου.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος κάλεσε τους Κυβερνήτες των Πολιτειών να προβούν άμεσα στο άνοιγμα των χώρων λατρείας κηρύσσοντάς τους ως χώρους που παρέχουν “ουσιαστικές υπηρεσίες” ώστε, όπως ο ίδιος είπε, να διορθώσει την αδικία που διέπραξαν ορισμένοι Κυβερνήτες οι οποίοι επέτρεψαν το άνοιγμα καταστημάτων ποτών και κλινικών αμβλώσεων αλλά όχι των χώρων λατρείας.

“Οι ηγέτες των θρησκευτικών κοινοτήτων θα διασφαλίσουν πως το εκκλησίασμα θα είναι ασφαλές”, είπε ο κ. Τραμπ καθώς “τους γνωρίζω καλά. Αγαπούν το ποίμνιό τους και δεν θέλουν τίποτα κακό να συμβεί στους ανθρώπους τους αλλά και σε κανέναν άλλο”, τόνισε.

“Για εκατομμύρια Αμερικανούς η προσευχή είναι ένα ουσιαστικό κομμάτι της ζωής τους” υπογράμμισε ο κ. Τραμπ, διαμηνύοντας στους Κυβερνήτες πως πρέπει να προβούν άμεσα αυτό το Σαββατοκύριακο στο άνοιγμα των εκκλησιών και των άλλων χώρων λατρείας ειδάλλως ο ίδιος θα τους παρακάμψει, καθώς όπως είπε κλείνοντας “στην Αμερική χρειαζόμαστε περισσότερες προσευχές, όχι λιγότερες”.

Ετικέτες: