Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 | 21:16

Ο Αλεξανδρείας Θεόδωρος στη Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα συλλειτουργήσει με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο στο Φανάρι ανήμερα του Αγίου Ανδρέα, που είναι η θρονική γιορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Η παρουσία του δεύτερου τη τάξει ορθόδοξου προκαθήμενου στην Κωνσταντινούπολη στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα σε διορθόδοξο επίπεδο, κυρίως όμως προς την Μόσχα.

Φανάρι και Αλεξάνδρεια με το συλλείτουργο Βαρθολομαίου και Θεόδωρου θα καταδείξουν την απόλυτη σύμπνοια των δυο παλαίφατων Πατριαρχείων που είναι στο στόχαστρο της ρωσικής Εκκλησίας, με αφορμή το ουκρανικό.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος θα χοροστατήσει στον πανηγυρικό εσπερινό του Αγίου Ανδρέα στις 29 Νοεμβρίου, ενώ την επόμενη ημέρα οι δυο Πατριάρχες θα συλλειτουργήσουν στην πανηγυρική Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη μνήμη του πρωτόκλητου των Αποστόλων.

Στην Κωνσταντινούπολη για την θρονική γιορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου θα ταξιδέψει και αντιπροσωπεία από το Βατικανό με επικεφαλής τον Καρδινάλιο Κούρτ Κοχ, Πρόεδρο του ποντιφηκού συμβουλίου για την προώθηση της ενότητας των Χριστιανών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ