Ενοριακά

Ο Ακάθιστος Ύμνος στον Άγιο Δημήτριο Πετρουπόλεως με διπλό δώρο

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα τελέστηκε χθες η Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στην Πετρούπολη, όπου πλήθος πιστών κατέκλυσε ασφυκτικά τον Ναό.

Της ακολουθίας χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, πλαισιωμένος από τους ιερείς του Ναού.

Στη σύντομη ομιλία του προς τους πιστούς ο κ. Αθηναγόρας έκανε μία σύντομη ιστορική αναδρομή στα γεγονότα της Βασιλεύουσας, με αφορμή τη σημερινή ημέρα, αλλά και την καθοριστική παρουσία της Παναγίας σε αυτά.

«Η Παναγία οικονομεί στα μυστήρια της χάρητος του Θεού. Είναι οικονόμος και γιαυτό και την τιμούμε την περίοδο της Σαρακοστής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με αφορμή τα λεγόμενά του ο κ. Αθηναγόρας χειροθέτησε τον εφημέριο του Ναού π. Ευάγγελο Ζαχαρία, δίδοντας του το οφφίκιο του οικονόμου σταυροφόρου. Του ευχήθηκε «να συνεχίσει και τα υπόλοιπα χρόνια της ιεροσύνης του να συνεχίσει να οικονομεί τα μυστήρια του Θεού».

Εκ μέρους των εφημερίων του Ναού, μίλησε ο προιστάμενος π. Εμμανουήλ Σέρβος, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Αθηναγόρα για την παρουσία του, αλλά και για τη χειροθεσία του συνεφημερίου του.

Χαρακτηριστικά τόνισε πως «Με αισθήματα χαράς, συγκίνησης και αγάπης σας υποδεχόμαστε στο Ναό. Η παρουσία σας, κάθε φορά, είναι σαν δώρο πολύτιμο και αναντικατάστατο».

Έκλεισε λέγοντας «Σήμερα το δώρο είναι διπλό Η αποψινή χειροθεσία αποτελεί μία συνέχεια της ευεργεσίας σας, όχι μόνον προς τον π. Ευάγγελο, αλλά προς ολάκερη την ενορία του Αγίου Δημητρίου, γι΄αυτό σας εκφράζουμε τη βαθιά μας ευγνωμοσύνη».

Σχετικές Δημοσιεύσεις

«Το Θείον Πάθος» στον Άγιο Βλάσιο Αχαρνών

Σπύρος Παπαγεωργίου

Ενημέρωση κληρικών της μητρόπολης Ιλίου για το trafficking

Η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στην Μητρόπολη Αθηνών

Αναστάσιος Βόπης

Γλυφάδας: «Η Εκκλησία είναι το σώμα συναποτελούμενη από κλήρο και λαό»

Μαρκος Παπαγεωργίου

ΒΙΝΤΕΟ: Η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου ενώπιον της Παναγίας του Τιχβίν

ECTV Εκκλησιαστική Τηλεόραση

Υποδοχή των Αχράντων Παθών του Κυρίου στην Ριζούπολη μετά από 25 χρόνια

Σπύρος Παπαγεωργίου