Ελλάδα

Ο αγιασμός των υδάτων στη λίμνη Μπελέτσι στις Αφίδνες

ORTHODOXIA.INFO | ΑΦΙΔΝΕΣ: ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Στις Αφίδνες και στην γραφική λίμνη Μπελέτσι τελέστηκε σήμερα το μεσημέρι ο αγιασμός των υδάτων. Στην ακολουθία προεξήρχε ο o Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως Αθηναγόρας με τη συμμετοχή του ιερατικού προϊσταμένου του ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφιδνών, αρχιμανδρίτη Τιμοθέου Αναγνωστάκη.

Από πλευράς Τοπικής Αυτοδιοίκησης παρέστη ο Δήμαρχος Ωρωπού Θωμάς Ρούσης και οι συνεργάτες του, τους οποίους ευχαρίστησε για την συνδρομή και την οργάνωση της τελετής ο π. Τιμόθεος.

Η παρουσία του κόσμου παρά το δριμύ ψύχος και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ήταν και φέτος μεγάλη, καθώς χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν τον αγιασμό μέσα σ’ ένα κατάφυτο και γραφικό τοπίο.

Ο Μητροπολίτης Ιλίου είπε πως είναι ευχάριστο γεγονός πως για δέκατη χρονιά, συνεχίζεται το έθιμο αυτό με την συμμετοχή του κόσμου, ενώ επάινεσε τα παιδιά που βούτηξαν για το Σταυρό, ευχόμενος ο Βαπτιστής Ιωάννης να τα οδηγεί στην ζωή τους.

Η λίμνη Μπελέτσι είναι μία μικρή λίμνη που βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μέτρων, στις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας, στην περιοχή Αγία Τριάδα της κοινότητας Αφιδνών. Πρόκειται για τεχνητή λίμνη η οποία δημιουργήθηκε με δαπάνες των Γεωργίου Νάστου και Αθανασίου Πάντου τη διετία 1973-75. Σήμερα αποτελεί σημαντικό υδροβιότοπο της περιοχής καθώς απαντώνται αποδημητικά πουλιά όσο και μόνιμα νηκτικά (πάπιες, κύκνοι) καθώς και νεροχελώνες και ψάρια, κυρίως κυπρίνοι και χέλια.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Ιλίου: «Το σημάδι του Σταυρού είναι αυτό που χαρακτηρίζει όσους βρίσκονται μέσα στο σώμα της Εκκλησίας»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Ολόλαμπρη η Γιορτή Νεολαίας της Μητροπόλεως Ιλίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Σπύρος Παπαγεωργίου

Εκκλησία εναντίον Fake News: Προτάσεις για την αποκατάσταση της αλήθειας

Σοφία Καρεκλά

Η πανήγυρη της Αγίας Γλυκερίας στην Μητρόπολη Ιλίου

Σπύρος Παπαγεωργίου

Ο μητροπολίτης Ιλίου τίμησε τον π. Νικόλαο Σούλη για τα 40 χρόνια προσφοράς

Αχαρνές: Περίλαμπρη η πανήγυρη της Ζωοδόχου Πηγής

Σπύρος Παπαγεωργίου