Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 | 17:16

“Ο Άγιος της αστραπής” ένα βιβλίο για τον άγιο Εφραίμ της Ν. Μάκρης που λατρεύτηκε στη Βουλγαρία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Μέσα σε λίγους μήνες από ένας άγνωστος στο λαό της Βουλγαρίας έγινε γνωστός σε μικρούς και μεγάλους ο Άγιος ιερομάρτυρας και θαυματουργος Εφραίμ .

Με την ευλογία του Μητροπολίτη Κηφισίας Κυρίλλου και της ιεράς μονής «Ευαγγελισμου της Θεοτόκου» Νέας Μακρης , ο δημοσιογράφος από την Βουλγαρία Άγγελος Μπόντσεβ, έγραψε ένα βιβλίο για ενήλικες «Ο Άγιος Μεγαλομάρτυρας και Θαυματουργος Εφραίμ ο Νέος » και ένα βιβλίο για παιδιά «Ο Αγιος της Αστραπής». Προς έκπληξη όλων η πρώτη έκδοση και των δύο βιβλίων εξαντλήθηκε και σύντομα θα ξανά εκδοθεί . «Ο Άγιος Εφραίμ ήρθε αστραπιαία στις καρδιές του λαού της Βουλγαρίας» , είπε ο συγγραφέας Άγγελος Μποντσεβ στο orthodoxia.info.

Ο συγγραφέας με τον Πατριάρχη Βουλγαρίας

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε στις 30 Νοεμβρίου 2018 με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεόφυτου στη Σόφια και στη συνεχεία, σε άλλες μεγάλες πόλεις της Βουλγαρίας. Το βιβλίο του «Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Θαυματουργού Εφραίμ του Νέου» περιέχει τη ζωή, τα θαύματα, την ιστορία της Ιεράς μονής Μονής στην οποία μαρτύρησε, όπως επίσης προσευχές την ιερά παράκληση και τον κανόνα του Αγίου. Αυτό είναι το πρώτο Ορθόδοξο βιβλίο στο οποίο πολλοί άνθρωποι μαρτυρούν τα θαύματα του Αγίου που βιώσαν με λόγια και φωτογραφίες ως αποδείξεις των θαυμάτων.

Περισσότερα από 3000 παιδιά στην Ορθόδοξη Βουλγαρία γνωρίσαν τον άγιο από το βιβλίο «Ο Αγίος της Αστραπής» . Αυτό είναι επίσης ένα από τα πιο διάσημα παιδικά βιβλία για το 2018. Ο συγγραφέας Άγγελος Μπόντσεβ, έχει εκδόσει δυο ταινίες η πρώτη για τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου, η δεύτερη για τον Αγίου Λουκά της Κριμαίας οπως επισης και την έκδοση παιδικού βιβλίου «Ο χειρουργός Άγιος Λουκάς.»

Το βιβλίο «Ο Άγιος της Αστραπής» μας αναφέρει ποια πορεία θα επιλέξουμε στην ζωή μας . Μας διηγείται την ιστορία ενός μικρού παϊδιού ,του Νικολαου, τις περιπέτειες που είχε στην ζωή του την εμφάνιση του Αγίου σε αυτόν και την βοήθεια του. Ο Νικόλαος είχε τα πάντα από την οικογένεια του , αλλά έπεσε σε μια απειλητική για τη ζωή κατάσταση, ο Θεός όμως μέσω του άγιου Εφραίμ έδωσε αστραπιαία λύση στο παιδί. Ο Άγιος Εφραίμ εμφανίζεται στο όνειρό του και λέει όλη τη ζωή και το μαρτύριο του.

Από την παρουσίαση του βιβλίου στη Βουλγαρία

«Ο Άγιος της Αστραπής » ενα βιβλίο μοναδικο και πρωτοπόρο ,ισως και μοναδικό για τα τελευταία χρόνια στην ορθόδοξη Βουλγαρία. Το βιβλίο έχει ήδη μεταφραστεί στα ελληνικά και παίρνει το δρόμο του στα χέρια των παιδιών μας, για να τους διδάξει τη ζωή του Αγίου Εφραίμ και θαύματά του.

 

Ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Άγγελος Μπόντσεβ

Όποιος θέλει να έρθει σε επαφή με τον συγγραφέα του βιβλίου «Ο Άγιος της Αστραπής » μπορεί να επικοινωνήσει στο τηλέφωνο: 00359898802638 και 6974191531. Е-mail: angel_bonchev@tvevropa.com
Facebook: www.facebook.com/angel.bonchev.tv

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ