Κόσμος Ρωσία

Ορθόδοξος Πατριάρχης βαπτίζει παιδί εκτός κολυμβήθρας

Σύγχυση έχει προκαλέσει στο διαδίκτυο και όχι μόνο, η δημοσίευση από το Πατριαρχείο της Ρωσίας μιας φωτογραφίας του Πατριάρχη κ. Κυρίλλου να βαπτίζει (;) ένα παιδί εκτός κολυμβήθρας.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου, όπου αρχικά αναρτήθηκε η επίμαχη φωτογραφία η λήψη έγινε κατά την επίσκεψη του Πατριάρχη στην επαρχία και την θεολογική σχολή του Χαμπαρόβσκ.

Σε αυτήν φαίνεται ο Πατριάρχης να ραντίζει με το χέρι ένα αγόρι το οποίο είναι ντυμένο κανονικά. Το παιδί κρατά πάνω και δίπλα από την κολυμβήθρα ένας άνδρας άγνωστο αν είναι ο πατέρας ή ο ανάδοχος.

Η σκηνή δεν έχει σχεδόν καμία διαφορά με το αντίστοιχο βάπτισμα των Ρωμαιοκαθολικών ενώ η μόνη σχέση με τον τύπο του ορθόδοξου βαπτίσματος είναι η ύπαρξη της κολυμβήθρας.

Ενδεικτικό της σύγχυσης που έχει προκληθεί σε μερίδα ορθόδοξων Ρώσων είναι το γεγονός πως σε σελίδα στο Facebook ορισμένοι προσπαθώντας να εξηγήσουν το γεγονός αναρωτιούνται εάν το παιδί πάσχει από κάποια ασθένεια εξαιτίας της οποίας ο Πατριάρχης αναγκάστηκε να αλλάξει το τελετουργικό.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Τα θανάσιμα αμαρτήματα της Μόσχας που «έγραψαν» τον Τόμο της ουκρανικής Αυτοκεφαλίας

Ανδρέας Λουδάρος

Ο μητροπολίτης Βολοκολάμσκ μιλά για τη συνάντηση των δύο Προκαθημένων

Σοφία Καρεκλά

ΕΚΤΑΚΤΟ: Στην Κωνσταντινούπολη ο Πατριάρχης Ρωσίας

Ανδρέας Λουδάρος

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ: Πατριαρχικό και Αρχιεπισκοπικό συλλείτουργο στα Τίρανα

Ανδρέας Λουδάρος

Η προσφώνηση του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας στον Πατριάρχη Ρωσίας

Αναδημοσίευση

Έφθασε στα Τίρανα ο Πατριάρχης Ρωσίας – Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως

Ανδρέας Λουδάρος