Κυριακή 14 Αυγούστου 2022 | 18:58

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ: Η εορτή των αγίων Θεοδώρων δίπλα στα Ελληνοτουρκικά σύνορα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Τους πολιούχους της, Αγίους Θεοδώρους, τίμησε η πόλη της Ορεστιάδας μέσα στο ιδιαίτερο κλίμα των ημερών λόγω της συνεχιζόμενης έντασης στα Ελληνοτουρκικά σύνορα.

Το πρωί στο μητροπολιτικό ναό της πόλης τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο από τον μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο και τον επιχώριο μητροπολίτη κ. Δαμασκηνό.

“Ο Σεβασμιώτατος Διδυμοτείχου, ο Ποιμενάρχης σας, μου ζήτησε να είμαι εδώ ώστε σε οικογενειακό εκκλησιαστικό κλίμα να τιμήσουμε τους πολιούχους μας… τον ευγνωμονώ γι αυτό…, όπως και στα λειτουργικά, όπως σε όλα τα άλλα να είμαστε μαζί, στις δύσκολες αυτές ώρες…”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Άνθιμος.

Ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως στάθηκε ακόμη στο ζήλο και στην αυταπάρνηση που επέδειξαν οι άγιοι Θεόδωροι για τον Χριστό θέτοντας παράλληλα το ερώτημα στους παρευρισκομένους σχετικά με το ποια θέση καταλαμβάνει αντίστοιχα στη δική μας ζωή και μάλιστα όχι μόνο “σε στιγμές κρίσεων, σαν αυτή που βιώνει η Πατρίδα μας και εκτυλίσσεται σχεδόν έξω από την αυλή αυτού του Ναού μας”, αλλά στην καθημερινή μας ζωή.

Ο κ. Άνθιμος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη συζήτηση που έχει ανοίξει σχετικά με τον νέο κορονοϊό και τη θεία Μετάληψη σχολιάζοντας πως ενώ από τη μία πολλοί συνάνθρωποί μας, παρά τις απαγορεύσεις, συμμετείχαν σε μαζικές καρναβαλικές εκδηλώσεις αλλά από την άλλη “μας πήρε ο πόνος τάχα μη συντελέσει στην εξάπλωση του ιού η Θεία Κοινωνία και ο συγχρωτισμός στους ναούς”.

“Μας χρειάζεται δρόμος για να βρούμε και να ακολουθήσουμε τα χνάρια των Αγίων Θεοδώρων. Μας χρειάζεται κόπος για να βάλουμε το Χριστό ξανά στη ζωή μας, όχι στα λόγια αλλά στην πράξη” κατέληξε ο κ. Άνθιμος.

Ο επιχώριος μητροπολίτης Διδυμοτείχου από την πλευρά του τόνισε τη σύμπτωση της φετινής εορτής των αγίων με την 100η επέτειο της απελευθέρωσης της Θράκης ως ευκαιρία “μνήμης και περισυλλογής”. Μνήμη που αφορά στις θυσίες των προγόνων και περισυλλογή σχετικά με το δικό μας χρέος απέναντι σε αυτές τις θυσίες, συσχετίζοντας φυσικά και τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στην περιοχή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ