Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 | 7:04

Τα ονομαστήριά του εόρτασε ο μητροπολίτης Χίου Μάρκος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με ιεροπρέπεια και ξεχωριστή λαμπρότητα εορτάστηκε το πρωί του Σαββάτου η μνήμη του Αγίου και Ευαγγελιστή Μάρκου στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Βροντάδου, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος.

Εκατοντάδες πιστοί κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό ενώ ξεχωριστή υπήρξε η παρουσία του Χιώτη Ταξίαρχου Χρ. Δρίβα αλλά και του πρώην ταξίαρχου της 96 ΑΔΤΕ και νυν επιτελάρχη της Εθνικής Φρουράς Κύπρου υποστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη.

Παραμονή της μνήμης του Αγίου, τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός ενώ ανήμερα των ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Χίου τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρουσία εκατοντάδων πιστών, δεκάδων ιερέων καθώς και των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του νησιού.

Λίγο πριν το τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Μάρκος χειροθέτησε Αναγνώστη του Θείου Λόγου τον επιτελάρχη της Εθνικής Φρουράς Κύπρου Δ. Ζερβάκη χαρίζοντας του παράλληλα ένα εγκόλπιο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης δέχθηκε τις ευχές επισήμων και πιστών στην ενοριακή αίθουσα του Αγίου Μάρκου.

ΠΗΓΗ: politischios.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ