Τρίτη 6 Ιουνίου 2023 | 6:33

Ονομαστήρια μητροπολίτη Σύρου Δωροθέου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με αρχιερατική θεία λειτουργία στον μητροπολιτικό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος εόρτασε τα ονομαστήριά του ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β’.

Στη θεία λειτουργία συμμετείχαν πολλοί κληρικοί της μητρόπολης Σύρου ενώ το παρών έδωσαν εκπρόσωποι του στρατού, της αστυνομίας, του λιμενικού και της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και  ο επίσκοπος των Ρωμαιοκαθολικών Σύρου, Πέτρος Στεφάνου.

Έψαλε ο εξ Αθηνών Πρωτοψάλτης Γεώργιος Καμαριάρης.

Στο κήρυγμά του ο αρχιερατικός επότροπος Μυκόνου, π. Πέτρος Μαραγκός, αναφέρθηκε στον βίο του τιμώμενου αγίου και εξέφρασε θερμές ευχές στον εορτάζοντα μητροπολίτη Δωρόθεο.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας, ο μητροπολίτης Σύρου χειροθέτησε πνευματικό τον προεστώτα της ιεράς μονής Παναγίας Τουρλιανής Μυκόνου, αρχιμανδρίτη Αλέξιο Παπαδόπουλο, ενώ ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους.

Ο κ. Δωρόθεος υπενθύμισε, ακόμη, την εντολή που άφησε ο Κύριος λίγο πριν αναληφθεί στους μαθητές Του να δίνουν στον κόσμο τη μαρτυρία Του, κατηχώντας τους ανθρώπους στη σωτηρία, ακόμα και με το μαρτύριό τους. Έργο το οποίο, σύμφωνα με τον μητροπολίτη Σύρου, επιτελεί ανά τους αιώνες η Εκκλησία, η οποία, γι’ αυτό αντιμετωπίζει διώξεις και διωγμούς.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ