«Μύθοι και πραγματικότητες για την εξάρτηση» είναι το θέμα μιας σειράς συναντήσεων, με τις οποίες η Μητρόπολη Δημητριάδος φιλοδοξεί να φέρει σε γόνιμο διάλογο επιστήμονες και κλινικούς επαγγελματίες από τα γνωστικά πεδία της Θεολογίας και της Ψυχολογίας.

Οι συναντήσεις φιλοξενούνται στο Δημαρχείο του Βόλου και τις διοργανώνουν από κοινού η «Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών», η «Πορεία Υγείας» και ο «Σύνδεσμος Νέων της Ιερά Μητρόπολης Δημητριάδος».

Στην πρώτη συνάντηση ο κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, Θεολόγος και Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος (89,5) θα μιλήσει για την «Πρόληψη των εξαρτήσεων από την πλευρά της Ορθόδοξης εκκλησίας» και η κ. Ιωάννα Γεωργιάδου, Κοινωνική κλινική Ψυχολόγος, για τους τρόπους αντιμετώπισης των εξαρτήσεων και των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων: «Εξάρτηση-Απεξάρτηση: από την απομόνωση στην αλληλοβοήθεια». Θα παρευρεθεί, επίσης, μέλος του προγράμματος αυτοβοήθειας «Ανώνυμες Οικογένειες» («Families Anonymous»), καταθέτοντας την προσωπική του μαρτυρία από την πληγή της εξάρτησης.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σε έρευνα που πραγματοποίησε ο ΟΚΑΝΑ το 2011 σε παιδιά ηλικίας 13-19 ετών από συνολικά 676 σχολεία της χώρας, χρήση παράνομων ουσιών αναφέρουν το 7,4% των 15χρονων, ενώ το ποσοστό αυτό τριπλασιάζεται στην ηλικία των 18 ετών (21,9%). Σημειώνεται ότι το 40,2% των 19χρονων που βρίσκονται ακόμα στο σχολείο αναφέρουν χρήση παράνομων ουσιών!

Επίσης, στην έκθεση που δημοσίευσε το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας αναφέρεται ότι στη συντριπτική τους πλειονότητα οι χρήστες που αιτούνται θεραπεία είναι Έλληνες (άνω του 90%). Παρόλο που το εκπαιδευτικό επίπεδο των χρηστών που ζητούν θεραπεία παρουσιάζει τάσεις βελτίωσης, το ποσοστό των χρηστών που αναφέρουν ότι είναι άνεργοι αυξάνεται. Αν συνυπολογίσουμε τα αυξητικά ποσοστά των Ελλήνων ανέργων την τελευταία πενταετία, το ποσοστό των χρηστών πρέπει να έχει μεγαλώσει δραματικά.

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 14 Μαρτίου, στις 18:30 το απόγευμα, στο Δημαρχείο Βόλου.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη

ΠΗΓΗ: ecclesia.gr

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: