Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 | 4:34

Ομιλία του Μητροπολίτη Λαγκαδά στο ΕΠΑΛ Λαγκαδά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, ανταποκριθείς σε σχετική πρόσκληση του Διευθυντού του 1ου ΕΠΑΛ Λαγκαδά, Καθηγητού κ. Παπαπαρασκευά Ζουμπούλη και των Καθηγητών, επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του Λυκείου όπου είχε την ευκαιρία, μέσα από το γενικότερο πλαίσιο του προγράμματος του ανοίγματος του σχολείου προς τον κόσμο να μιλήσει στους Μαθητές και τις Μαθήτριες, για θέματα που αφορούν τους προσανατολισμούς και τους προβληματισμούς που τους απασχολούν.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος τόνισε μεταξύ των άλλων ότι «για να επιτύχει κανείς αυτό που οραματίζεται, χρειάζεται να έχει γερά θεμέλια και να διαμορφώσει τις κατάλληλες εσωτερικές δομές του, έτσι ώστε να μπορεί να κτίσει την προσωπικότητα του, έχοντας ως βάση τις σωστές αξίες και αληθινή σχέση με τους ανθρώπους και τον Θεό. Θα πρέπει στην ζωή μας να μάθουμε πως ο ένας να είναι ευεργετικός για τον άλλον, έτσι ώστε όλοι μαζί να δημιουργούμε συνθήκες παγκόσμιας ευημερίας, ζώντας μέσα στην αγάπη, η οποία και αποτελεί τον δρόμο της τελειώσεως».

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος κατά την διάρκεια του οποίου δόθηκε η δυνατότητα στον Μητροπολίτη Λαγκαδά, να απαντήσει στις ερωτήσεις που του τέθηκαν πάνω σε θέματα επικαιρότητος, όπως το προσφυγικό, η χρήση του διαδικτύου κ.α., καθώς επίσης και γύρω από τους σύγχρονους προβληματισμούς των παιδιών, ενώ καταλήγοντας τόνισε για ακόμη φόρα την αμέριστη συμπαράσταση του και γενικότερα των κληρικών της Μητροπόλεως, για οτιδήποτε απασχολεί τους νέους, οι οποίοι και αποτελούν το μέλλον του τόπου μας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ