Ομιλία πνευματικού περιεχομένου, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στον Ι.Ν. Αγίων Ακινδύνων στους Αγίους Αναργύρους, από τον μοναχό Νεκτάριο, της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας.

Η ομιλία αυτή είναι η τρίτη κατά σειρά που έδωσε ο μοναχός Νεκτάριος. Στην πρώτη ομιλία είχε αναφερθεί στην προσευχή και πόσο μας βοηθάει στην ζωή μας, ενώ η προηγούμενη είχε θέμα την παρουσία του Θεού στις δοκιμασίες μας και τις προϋποθέσεις στη σχέση μας με Εκείνον.

Η χθεσινή ομιλία είχε θέμα “εμπειρίες μέσα στην έρημο” με τον μοναχός Νεκτάριο να αναφέρεται σε αναχωρητές της ερήμου που με την άσκηση και την προσευχή έφθασαν στον Θεό.

 Ο προϊστάμενος του Ναού π. Αντώνιος Μαλούφ, ευχαρίστησε τον Γέροντα για την παρουσία του, αλλά και όλους όσους παρευρέθησαν στο ναό.
Στο ναό των Αγίων Ακινδύνων γίνεται μεγάλη προσπάθεια αποπεράτωσής του,  με τα έργα να προχωράνε με σταθερούς ρυθμούς. Πλέον ολοκληρώθηκαν τα σοβατίσματα και οι υδραυλικές εργασίες στο εσωτερικό και ως το τέλος καλοκαιριού θα έχουν παραδοθεί και άλλες εργασίες, όπως η τοποθέτηση μαρμάρων και των πετρών.
Ετικέτες: