Στο πλαίσιο του προσκυνήματος της τίμιας κάρας του αγίου Ιγνατίου του θεοφόρου στο ομώνυμο Ιερό προσκύνημα του Αγίου στην ορεινή Ζόγκα Αργολίδος, ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος μίλησε στο Συνεδριακό κέντρο του προσκυνήματος, με θέμα: «Η εκκλησιαστική ενότητα κατά τον άγιο Ιγνάτιο τον Θεοφόρο».

Προηγήθηκε εσπερινός και ιερά Παράκληση στον Άγιο Ιγνάτιο. Στην ομιλία του Επισκόπου Καλλινίκου παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος και αρκετός κόσμος.

Την τιμία κάρα του Αγίου Ιγνατίου έφερε στην Αργολίδα με κάθε λαμπρότητα ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015.

Το ιερό λείψανο υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος, κλήρος και λαός της περιοχής.

Το Ιερό Προσκύνημα “Άγ. Ιγνάτιος ο Θεοφόρος” είναι ένα σύγχρονο κτιριακό συγκρότημα, κτισμένο στον ημιορεινό οικισμό Ζόγκα Ελληνικού, επαρχίας Άργους, Νομού Αργολίδος. Κτίτωρ και ψυχή του όλου Προσκυνήματος είναι ο αγιορείτης Ιερομόναχος π. Ιγνάτιος, αδελφός της εν Άθω Ιεράς Μονής του Οσίου Γρηγορίου.

Ετικέτες: