Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η 1η Κατασκηνωτική περίοδος στον Άγιο Λαυρέντιο

Με την γιορτή λήξης, την Κυριακή 1/7, ολοκληρώθηκε η 1η κατασκηνωτική περίοδος στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου, στις εγκαταστάσεις της τοπικής μας Εκκλησίας. Στην πρώτη περίοδο, που ονομάστηκε «Κοινωνία Αγίων», συμμετείχαν 100 αγόρια, απόφοιτοι της Γ΄,Δ΄ και Ε΄ Δημοτικού, υπό την αρχηγία του Αρχιμ. Καλλινίκου Γεωργακοπούλου, τον οποίο πλαισίωσαν περί τα 30 στελέχη.

Στην γιορτή λήξης παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και πλήθος γονέων και συγγενών των μικρών κατασκηνωτών, οι οποίοι εισέπραξαν τον ενθουσιασμό και τις πρώτες εντυπώσεις των παιδιών τους από την έντονη κατασκηνωτική εμπειρία. Στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι «η Αγιότητα δεν είναι κάτι το εξωπραγματικό. Είναι αυτό που ο Θεός θέλει από εμάς, να είμαστε δικοί Του. Τα παιδιά σας έμαθαν εδώ τί σημαίνει άνθρωπος του Θεού. Στην κατασκήνωση επιδιώκουμε τα παιδιά σας να έχουν προϋποθέσεις πνευματικές και εφόδια στην ζωή τους. Ο χώρος αυτός είναι προστατευμένος από τους Αγίους, τον Άγιο Λαυρέντιο, τον Άγιο Απόστολο τον Νέο, δίνει τις προϋποθέσεις ν’ αγαπήσουμε την φύση και να μάθουμε να ζούμε σε κοινωνία και συνεργατικό πνεύμα…».

Ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε θερμά τα στελέχη της κατασκήνωσης, που είναι καρποί της και μαθαίνουν την ευθύνη της ηγεσίας και την διαχείριση ανθρώπων. Ευχαρίστησε τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους στην τοπική μας Εκκλησίας και τους κάλεσε να συνεχίσουν την κατασκήνωση στο σπίτι, «ούτως ώστε, όσα έμαθαν εδώ τα παιδιά σας να γίνουν πράξη ζωής μέσα στο σπίτι. Κρατείστε τον θησαυρό που πήραν εδώ τα παιδιά σας και πολλαπλασιάστε τον…».

Από σήμερα 2/7, έως την Δευτέρα 9/7, θα εξελιχθεί η 2η κατασκηνωτική περίοδος, στην οποία συμμετέχουν κορίτσια των τάξεων Γ΄,Δ΄,Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού, υπό την αρχηγία του π. Βασιλείου Αδάμ και των συνεργατών του.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Στις εκδηλώσεις της Εστίας Θεολόγων Χάλκης ο μητροπολίτης Βρυούλων

Γραφείο Ρεπορτάζ

Με αρκετά…μηνύματα τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Δημητριάδος

Σπύρος Παπαγεωργίου

Δημητριάδος: «Οι καιροί είναι κρίσιμοι για την πατρίδα και την Εκκλησία μας»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Δημητριάδος: «Κανείς δεν μπορεί να μας τρομοκρατήσει»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Δημητριάδος: «Ο ελληνικός πολιτισμός και η ορθόδοξη πίστη, δεν φοβήθηκαν τη συνάντηση με τους άλλους»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Δημητριάδος: «Δεν θα φοβηθώ κανέναν, όταν υπερασπίζομαι τα δίκαια της Εκκλησίας»