Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η «Διεπιστημονική συζήτηση για την ομοφυλοφιλία και το φύλο»

Οι εκδόσεις ΕΝ ΠΛΩ, υπό την αιγίδα της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος και με αφορμή το βιβλίο του π.Βασιλείου Θερμού, «Σεξουαλικός Προσανατολισμός και Ταυτότητα Φύλου. Οι απαντήσεις…και οι άνθρωποι»

, την Παρασκευή 20 Απριλίου , στην αίθουσα του Ξενοδοχείου DIVANI CARAVEL και ώρα 6:30 έως 9:45 διοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα: «Διεπιστημονική συζήτηση για την ομοφυλοφιλία και το φύλο» σε μια κατάμεστη αίθουσα με με την συμμετοχή Κληρικών, όπως του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής της Κύπρου κ. Ησαΐα, Θεολόγων, Εκπαιδευτικών, Ψυχολόγων, Ψυχιάτρων, Κοινωνικών Λειτουργών, φοιτητών, νέων Κατηχητών κ.α.

Η πρώτη συνεδρία με θέμα την Ομοφυλοφιλία είχε ομιλητές τους : α)κ. Αγγελική Καριώτογλου, διδάκτωρ θεολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην καθηγήτρια Αρσακείου, β) τον κ. Κυριάκο Βλασσόπουλο Ψυχοθεραπευτή-ομαδικός αναλυτή και τον γ) π. Βασίλειο Χαβάτζα, νομικό-θεολόγο, διευθυντή του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών και με συντονιστή τον π. Βασίλειο Θερμό. Ακολούθησε συζήτηση εκτενή, μέσω γραπτών ερωτήσεων.

Μετά το Διάλειμμα και το κέρασμα, ακολούθησε η Β΄ συνεδρία (Tαυτότητα φύλου) με ομιλητές :α) τον π. Βασίλειο Θερμό, ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, επίκουρο καθηγητή Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών

β) την κ. Ευγενία Σουμάκη, ψυχίατρο-ψυχαναλύτρια παιδιών και εφήβων, διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και συντονιστή τον κ.Δημήτριο Αναγνωστόπουλο, ψυχίατρο-ψυχαναλυτή παιδιών και εφήβων, πρόεδρο Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος, αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο τέλος ακολούθησε συζήτηση με τον ίδιο τρόπο, μέσω γραπτών ερωτήσεων.

του π. Αντωνίου Χρήστου

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Eπιστημονική Hμερίδα με θέμα: «Ορθοδοξία και Πολυπολιτισμικότητα»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Πλήθος πιστών στην πανήγυρη του αγίου Ευθυμίου στην Κυψέλη

Ο Μέγας Εσπερινός στον Άγιο Ευθύμιο Κυψέλης

Κοπή βασιλόπιτας του Γενικού Φιλοπτώχου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Γραφείο Ρεπορτάζ

Ολοκληρώθηκε η Α’ αγιολογική ημερίδα στη Μητρόπολη Λαρίσης & Τυρνάβου

Λείψανα των αγίων Θεοπατόρων από την Κύπρο στο Πρόχωμα Θεσσαλονίκης

Σοφία Καρεκλά