Οι εκδόσεις ΕΝ ΠΛΩ, υπό την αιγίδα της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος και με αφορμή το βιβλίο του π.Βασιλείου Θερμού, «Σεξουαλικός Προσανατολισμός και Ταυτότητα Φύλου. Οι απαντήσεις…και οι άνθρωποι»

, την Παρασκευή 20 Απριλίου , στην αίθουσα του Ξενοδοχείου DIVANI CARAVEL και ώρα 6:30 έως 9:45 διοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα: «Διεπιστημονική συζήτηση για την ομοφυλοφιλία και το φύλο» σε μια κατάμεστη αίθουσα με με την συμμετοχή Κληρικών, όπως του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής της Κύπρου κ. Ησαΐα, Θεολόγων, Εκπαιδευτικών, Ψυχολόγων, Ψυχιάτρων, Κοινωνικών Λειτουργών, φοιτητών, νέων Κατηχητών κ.α.

Η πρώτη συνεδρία με θέμα την Ομοφυλοφιλία είχε ομιλητές τους : α)κ. Αγγελική Καριώτογλου, διδάκτωρ θεολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην καθηγήτρια Αρσακείου, β) τον κ. Κυριάκο Βλασσόπουλο Ψυχοθεραπευτή-ομαδικός αναλυτή και τον γ) π. Βασίλειο Χαβάτζα, νομικό-θεολόγο, διευθυντή του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών και με συντονιστή τον π. Βασίλειο Θερμό. Ακολούθησε συζήτηση εκτενή, μέσω γραπτών ερωτήσεων.

Μετά το Διάλειμμα και το κέρασμα, ακολούθησε η Β΄ συνεδρία (Tαυτότητα φύλου) με ομιλητές :α) τον π. Βασίλειο Θερμό, ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, επίκουρο καθηγητή Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών

β) την κ. Ευγενία Σουμάκη, ψυχίατρο-ψυχαναλύτρια παιδιών και εφήβων, διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και συντονιστή τον κ.Δημήτριο Αναγνωστόπουλο, ψυχίατρο-ψυχαναλυτή παιδιών και εφήβων, πρόεδρο Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος, αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο τέλος ακολούθησε συζήτηση με τον ίδιο τρόπο, μέσω γραπτών ερωτήσεων.

του π. Αντωνίου Χρήστου

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: