Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η Α’ αγιολογική ημερίδα στη Μητρόπολη Λαρίσης & Τυρνάβου

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου, η Α’ αγιολογική ημερίδα αφιερωμένη στον άγιο οσιομάρτυρα Γεδεών τον Καρακαλληνό, με τίτλο «Ο Νεομάρτυς Άγιος Γεδεών – Διακόσια έτη από το μαρτύριό του».

Στην ημερίδα συμμετείχαν με εισηγήσεις ο ιερομόναχος Παρθένιος, εκπρόσωπος της Ι. Μονής Καρακάλλου Αγίου Όρους, ο Δρ. Αλέξανδρος Αλεξάκης, Καθηγητής Τμήματος Φιλολογίας, Φιλοσοφικής Σχολής Ιωαννίνων και η Δρ. Σουλτάνα Λάμπρου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.

Ο Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου ανέγνωσε το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, ενώ ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος έκλεισε την επιστημονική ημερίδα, τονίζοντας ότι ο Άγιος Γεδεών με το μαρτύριο του απέδειξε τη ζωντανή παρουσία της πίστης μας μέσα στην κοινωνία.

Μάλιστα ο κ. Ιερώνυμος στο τέλος της ημερίδας, τίμησε για την προσφορά της στη Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου την προϊσταμένη της Βυζαντινής Εφορίας Αρχαιοτήτων κ. Σταυρούλα Σδρόλια, η οποία έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα κειμήλια του Τυρνάβου και γι’ αυτό το λόγο ο Μητροπολίτης Λαρίσης, της προσέφερε τον Σταυρό της Μητροπόλεως που απεικονίζει τους δύο πολιούχους και την τιμητική εικόνα του Αγίου Αχιλλίου.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Λαρίσης: «Στην Ελλάδα όταν λέμε Μάνα εννοούμε την Παναγία» (ΒΙΝΤΕΟ)

Αναστάσιος Βόπης

Λαρίσης: «Η Κύπρος είναι αγκάθι στην καρδιά του Ελληνισμού, γιατί τα σφάλματά μας είναι πολλά»

Αναστάσιος Βόπης

Eπιστημονική Hμερίδα με θέμα: «Ορθοδοξία και Πολυπολιτισμικότητα»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Υποδοχή της κάρας του Αγίου Νικολάου του Πλάνα στην Λάρισα

Γραφείο Ρεπορτάζ

Η λιτανεία των λειψάνων του Αγίου Νικολάου Πλανά

Γιώργος Δ. Φερδής

Η μνήμη του αγίου Νικολάου Πλανά στον ναό όπου λειτουργούσε

Γιώργος Δ. Φερδής