Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η Α’ αγιολογική ημερίδα στη Μητρόπολη Λαρίσης & Τυρνάβου

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου, η Α’ αγιολογική ημερίδα αφιερωμένη στον άγιο οσιομάρτυρα Γεδεών τον Καρακαλληνό, με τίτλο «Ο Νεομάρτυς Άγιος Γεδεών – Διακόσια έτη από το μαρτύριό του».

Στην ημερίδα συμμετείχαν με εισηγήσεις ο ιερομόναχος Παρθένιος, εκπρόσωπος της Ι. Μονής Καρακάλλου Αγίου Όρους, ο Δρ. Αλέξανδρος Αλεξάκης, Καθηγητής Τμήματος Φιλολογίας, Φιλοσοφικής Σχολής Ιωαννίνων και η Δρ. Σουλτάνα Λάμπρου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.

Ο Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου ανέγνωσε το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, ενώ ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος έκλεισε την επιστημονική ημερίδα, τονίζοντας ότι ο Άγιος Γεδεών με το μαρτύριο του απέδειξε τη ζωντανή παρουσία της πίστης μας μέσα στην κοινωνία.

Μάλιστα ο κ. Ιερώνυμος στο τέλος της ημερίδας, τίμησε για την προσφορά της στη Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου την προϊσταμένη της Βυζαντινής Εφορίας Αρχαιοτήτων κ. Σταυρούλα Σδρόλια, η οποία έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα κειμήλια του Τυρνάβου και γι’ αυτό το λόγο ο Μητροπολίτης Λαρίσης, της προσέφερε τον Σταυρό της Μητροπόλεως που απεικονίζει τους δύο πολιούχους και την τιμητική εικόνα του Αγίου Αχιλλίου.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Λαρίσης: “Μέσα στην θεία λατρεία τίποτα δεν είναι περιττό”

Αναστάσιος Βόπης

Λαρίσης: “Η Εκκλησία δεν έχει ούτε περιουσία, ούτε χρήματα”

Αναστάσιος Βόπης

H πανήγυρη του Τιμίου Προδρόμου στον Τύρναβο

Αρχιερατικό συλλείτουργο για τον πολιούχο του Τυρνάβου

Στο Φανάρι ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος

Ο νέος διευθυντής του ιδιαιτέρου του γραφείου του Μητροπολίτη Λαρίσης

Σπύρος Παπαγεωργίου