Ενοριακά

Ολοκληρώθηκαν τα ΕΟΡΤΙΑ στον Άγιο Ελευθέριο οδού Αχαρνών

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με την κατανυκτική αγρυπνία που τελέστηκε χθες βράδυ στον ιερό ναό Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών στη μνήμη του αγίου μάρτυρος Θεμιστοκλέους, ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις με τιτλο ΕΟΡΤΙΑ 2018.

Ιερουργός της αγρυπνίας ήταν ο προϊστάμενος του ναού π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, που τίμησε τον έφορο και προστάτη άγιό του.

Στα αναλόγια έψαλαν ο Πρωτοψάλτης του ναού Χαραλάμπης Συμεωνίδης, ο Λαμπαδάριος Κώστας Κωνσταντακόπουλος και οι χοροί που τους πλαισίωσαν.

Εκατοντάδες πιστοί κατέκλυσαν το ναό για να συμπροσευχηθούν και να ευχηθούν στον προϊστάμενο του ναού, ενώ στο τέλος τα παιδιά των κατηχητικών συνάξεων έψαλαν στον π. Θεμιστοκλή, οποίος συγκινημένος ευχαρίστησε όλους όσους εργάστηκαν για να έρθουν εις πέρας οι πολυήμερες εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Ελευθερίου και της Αγίας Ανθίας, που ξεκίνησαν με την υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Κοσμοσώτειρας από το κελλί του Αγίου Νικολάου στο Μπουραζέρι και περιελάμβαναν καθημερινά ομιλίες πνευματικού περιεχομένου και ιερές αγρυπνίες που οφέλησαν τους προσκυνητές.

Mετά την απόλυση προσφέρθηκε κέρασμα σε όλο το εκκλησίασμα.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Περίλαμπρη η πανήγυρη του Αγίου Βασιλείου στο κέντρο της Αθήνας

Μαρκος Παπαγεωργίου

Πρόγραμμα εορτασμών στον Άγιο Βασίλειο οδού Μετσόβου

Σπύρος Παπαγεωργίου

Προεόρτιος αγρυπνία στον Άγιο Φανούριο Ιλίου από τον Επίσκοπο Θεσπιών

Γραφείο Ρεπορτάζ

Αγρυπνία για τον Άγιο Ιγνάτιο τον Θεοφόρο στον Άγιο Αντώνιο Χαλανδρίου

Σπύρος Παπαγεωργίου

Μεσογαίας Νικόλαος: «Ο ιερέας δεν είναι ελεύθερος, υπάρχει μια δουλεία»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Πλήθος κόσμου στη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Ελευθερίου στην ομώνυμη ενορία των Αθηνών

Γιώργος Δ. Φερδής