ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ INFO Ι Ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στον άγιο Ιωάννη Βουλιαγμένης

Η μετάνοια αποτέλεσε το κεντρικό θέμα της ομιλίας του Επισκόπου Θεσπιών Συμεών στον Άγιο Ιωάννη Βουλιαγμένης ο οποίος άντλησε παραδείγματα από την μαρτυρική ζωή του Τιμίου Προδρόμου.

Του μεθεόρτιου εσπερινού και της λιτανείας προεξήρχε ο Επίσκοπος Θεσπιών και συμμετείχαν αρκετοί ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Με τη λιτάνευση της ιεράς εικόνας στους δρόμους της ενορίας ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στην μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στον ομώνυμο ναό επί της οδού Βουλιαγμένης.

Πλήθος πιστών ακολούθησε την εικόνα του Αγίου μαζί με τους Δημάρχους Δάφνης κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη και Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη.

Στο τέλος, ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Νικολόπουλος ευχαρίστησε όσους βοήθησαν για την άρτια τέλεση της γιορτής και ειδικά τον Πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής, τον Επίσκοπο Συμεών, που λάμπρυνε με την παρουσία του τη λιτανευτική πομπή.

Η μπάντα του Δήμου, αφού συνόδευσε με τον ρυθμό της τη λιτανεία, παιάνισε στο τέλος τον εθνικό ύμνο.

Ο Γιώργος Φερδής είναι πτυχιούχος Θεολογίας του Ορθόδοξου Ινστιτούτου Αγίου Σεργίου Παρισίων και έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα.

Ετικέτες: