Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 | 6:37

Ολοκληρώθηκαν οι εόρτιες εκδηλώσεις στην Αγία Μαρίνα Αιγάλεω

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με την λιτάνευση της ιεράς εικόνας και του τιμίου λειψάνου της Αγίας Μαρίνας στους γύρω δρόμους, ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της στην περιοχή του Αιγάλεω.

Το πρωί ανήμερα της εορτης, τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο μετόχι της Αγίας Μαρίνας στο Αιγάλεω, παρουσίας πλήθους πιστών παρά την παρατεταμένη βροχώπτωση. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών και Καθηγούμενος της Ι.Μ. Πεντέλης κ. Ιωάννης.

Απόψε τελέστηκε μεθέορτος Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θερμοπυλών κ. Ιωάννη, ο οποίος στη σύντομη προσλαλιά του στα προπύλαια του Ναού, απήυθηνε θερμές ευχαριστίες προς τη φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου Αιγάλεω, τους βρακοφόρους και τις κοπέλες με τις παραδοσιακές φορεσιές του συλλόγου Κρητών Αγίας Βαρβάρας, που συνόδευσαν την Εικόνα, τους δημάρχους Αιγάλεω και Αγίας κ. Μπίρμπα και Καπλάνη, καθώς και τον αντιδήμαρχο κ. Σαββίδη.

Επίσης ευχαρίστησε τους ιερείς που συμμετείχαν αλλά και τον προιστάμενο του Ναού π. Ανδρόνικο Αλεξάκη. Τέλος ευχαρίστησε τους φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του Μπάλαμαντ, μιας μικρής πόλης του Λιβάνου, οι οποίοι φιλοξενούνται στην Ελλάδα με σκοπό την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και που σήμερα έψαλαν ύμνους στην αραβική γλώσσα. Τους ευχήθηκε μάλιστα, δύναμη και σύντομα ειρήνη στον τόπο τους.

Από τις αρχές του μήνα έχουν πραγματοποιηθεί στο Μετόχι της Αγίας Μαρίνας, βελτιωτικές εργασίες στον περιβάλοντα χώρο. Συγκεκριμένα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή τσιμεντένιας κλίμακας με σιδερένια κουπαστή από την οπίσθια πλευρά του Ναού, ενώ έχει γίνει καλλωπιστική παρέμβαση με φυτά και ξύλινη περίφραξη στο χώρο της βεράντας πλευρικά του Ναού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ