Με τη λιτανεία της εικόνας του Αγίου Ιωάννου ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στον ομώνυμο ναό επί της οδού Βουλιαγμένης.

Στον εσπερινό, όπως και στη Θεία Λειτουργία της γιορτής, χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Επίσκοπος του Οικουμενικού Θρόνου Αβύδου κ. Κύριλλος.

Πλήθος πιστών σχημάτισε ουρές για να προσκυνήσει τόσο την εικόνα του αγίου Ιωάννου όσο και τη λάρνακα του Αγίου Νικολάου του Πλανά.

Αργά το απόγευμα πραγματοποιήθηκε και η λιτανεία, προεξαρχοντός του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου Επισκόπου Μεθώνης κ. Κλήμη.

Αρκετός κόσμος ακολούθησε την εικόνα στις γειτονιές της ενορίας, ενώ χαρακτηριστικές εικόνες ήταν αυτές των πιστών που περίμεναν να περάσει η εικόνα έξω από τα σπίτια τους, με αναμμένα κεριά και λιβανιστήρια.

Στο τέλος, ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Νικολόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Κλήμη για την παρουσία του αλλά και όλους όσους κοπίασαν για να γίνει η σωστή διεξαγωγή της πανηγύρεως.

Ο Γιώργος Φερδής είναι πτυχιούχος Θεολογίας του Ορθόδοξου Ινστιτούτου Αγίου Σεργίου Παρισίων και έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα.

Ετικέτες: