Ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος, συναντήθηκε με τον Ελληνορθόδοξο Μητροπολίτη Αρκαδίας Λιβάνου κ.κ.Βασίλειο, ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας.

Το πρώτο και βασικό θέμα της συζήτησης τους, ήταν φυσικά η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι Χριστιανοί στην δοκιμαζόμενη Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα στη Συρία. Κουβέντιασαν επίσης για το Πατριαρχείο Αντιοχείας που είχε επισκεφθεί ως Υφυπουργός Εξωτερικών ο κ.Γεροντόπουλος και στο οποίο ανήκει η Μητρόπολη Αρκαδίας Λιβάνου.

Ο Σεβασμιότατος Βασίλειος ενημέρωσε ακόμα τον πρώην ΥΦΥΠΕΞ για τις χιλιάδες των Χριστιανών προσφύγων που έχουν αναγκαστεί να φύγουν από τη Συρία προς το Λίβανο, την Ελλάδα και άλλες χώρες στην Ευρώπη, την Αμερική και την Αυστραλία.

Αναφέρθηκαν επίσης στις δυο Μητροπόλεις του νομού Έβρου, της Αλεξανδρουπόλεως και του Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, Σουφλίου. Ο κ.Γεροντόπουλος προσκάλεσε τον Μητροπολίτη Αρκαδίας Λιβάνου να επισκεφθεί τόσο αυτές όσο και τον ακριτικό νομό, όταν ξαναβρεθεί στην χώρα μας.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: