ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΑΡΙΣΙ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΡΔΗΣ

Στον ναό του Αγίου Στεφάνου στο Παρίσι, συγκεντρώθηκαν νωρίς το απόγευμα αρκετοί Έλληνες που ζουν στην πρωτεύουσα της Γαλλίας για να προσευχηθούν στην υπεραγία Θεοτόκο.

Ο προϊστάμενος του ναού π. Παναγιώτης Ξενιτέλλης έψαλε τη Β’ στάση των Χαιρετισμών με τη συμμετοχή των πιστών για τους οποίους η Εκκλησία αποτελεί σημείο αναφοράς και επαφής μεταξύ των Ελλήνων.

“Η Παναγία είναι το λιμάνι κάθε ορθόδοξου”, σημείωσε ο π. Παναγιώτης, αφού τελείωσε τη δεύτερη στάση των Χαιρετισμών, ευχόμενος σε όλους τους πιστούς καλή συνέχεια της Σαρακοστής.

Στο τέλος της ακολουθίας, ο π. Παναγιώτης, αφού ευχαρίστησε εκ μέρους όλων των Ορθοδόξων στη Γαλλία την Πρέσβη της Ελλάδος στο Παρίσι κ. Μαρία Θεοφίλη, η οποία συμμετέχει ενεργά στη λατρευτική ζωή στη γαλλική πρωτεύουσα, προέτρεψε τους παριστάμενους να αναφωνήσουν τον εθνικό ύμνο, θέλοντας να τονώσει το εθνικό φρόνημα των Ελλήνων του Παρισιού.

Στο Παρίσι υπάρχει η παράδοση να εορτάζεται η 25η Μαρτίου την Κυριακή που ακολουθεί της εορτής, μέρα που είναι για όλους αργία, κατά την οποία γίνεται κατάθεση στεφάνων με όλες τις τιμές στην Αψίδα του Θριάμβου στα Ιλίσια πεδία.

Ο Γιώργος Φερδής είναι πτυχιούχος Θεολογίας του Ορθόδοξου Ινστιτούτου Αγίου Σεργίου Παρισίων και έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα.

Ετικέτες: