Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 | 21:12

Οι Σέρβοι τίμησαν τον πρωτοπρεσβύτερο Κυριακό Τσουρό

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την εορτή του προστάτου των γραμμάτων Αγίου Σάββα, Αρχιεπισκόπου Σερβίας, τίμησε η Σερβική Κοινότητα των Αθηνών.

Με λειτουργία στο παρεκκλήσι των Τριών Ιεραρχών της ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος Σταδίου, προεορτάστηκε η μνήμη του Φωτιστού των Σέρβων την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016. Με λειτουργούς τους πατέρες Ευσέβιο Μεάντζια και Σάσα Στανόιεβιτς, με τη βοήθεια του υποδιακόνου Δρ Νέναντ Βέσιτς και υπό την ψαλμωδία των Βλαδισλάβου Λούκοβιτς και Αντιέλκα Ραντούλοβιτς,έγινε η εορτή.

Παρόντες ο Πρέσβης της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Ντράγκαν Μποζάνιτς και ανώτερα στελέχη της Σερβικής Πρεσβείας καθώς και πλήθος Σέρβων.

Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου ανήμερα της εορτής του Αγίου Σάββα εντός της Σερβικής Πρεσβείας, έγινε μια πολιτιστική εκδήλωση με πρωτεργάτες τα παιδιά του Σερβικού Σχολείου και τους νέους φοιτητές του τμήματος Σλαβικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Προηγουμένως και πριν γίνει η ευλογία της Σλάβας (αρτοκλασία και κόλλυβα), η εκπρόσωπος του επιτετραμμένου της Σερβικής Πρεσβείας, χαιρέτησε τους παρισταμένους ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης και προσέφερε τιμητικά διπλώματα σε Έλληνες αρωγούς των έργων Πολιτισμού της Σερβικής Κοινότητος Αθηνών.

Ανάμεσα στου τιμηθέντες υπήρξε και ο Πρωτοπρεσβύτερος Κυριακός Τσουρός, Γραμματεύς της Συνοδικής επιτροπής Αιρέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Σταδίου.

Η Σερβική Πρεσβεία εξέφρασε στο πρόσωπο του π. Κυριακού την ευγνωμοσύνη της στην Εκκλησιαστική Κοινότης του Αγίου Σπυρίδωνος για την επί 20 περίπου χρόνια παραχώρηση των χώρων του Πνευματικού Κέντρου του Ναού σε χρήση του Σερβικού Σχολείου αλλά και την φιλοξενία Λατρευτικών και άλλων εκδηλώσεων της Σερβικής Κοινότητας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ