Παρά το γεγονός πως η Ιεραρχία «ζεσταίνει» τις μηχανές της για έναν νέο γύρο αντιδράσεων γύρω από μάθημα των θρησκευτικών οι γέφυρες επικοινωνίας διατηρούνται σε πολύ καλό επίπεδο.

Σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κωστας Γαβρόγλου επισκέφθηκε τον εορτάζοντα μητροπολίτη Ύδρας Εφραίμ στην Αίγινα με τον οποίο είχε την ευκαιρία εκτός από τις ευχές να συζητήσει για θέματα που αφορούν Εκκλησία και Πολιτεία.

Σημειώνεται πως ο μητροπολίτης είναι μέλος της επιτροπής που έχει ορίσει η Ιεραρχία για τον διάλογο με την Κυβέρνηση κι όπως φαίνεται οι σχέσεις του με τον συνομιλητή του είναι ιδιαίτερα καλές.

Άλλωστε όπως αποκαλύπτει το orthodoxia.info ο μητροπολίτης Ύδρας ήταν ο Ιεράρχης που έστειλε σημείωμα στον υπουργό όταν ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο των θρησκευμάτων κάτι το οποίο είχε αναφέρει ο κ. Γαβρόγλου κατά την τελετή παράδοσης του υπουργείου ξεχωρίζοντας την κίνηση αυτή του ιεράρχη τον οποίο όμως δεν είχε κατονομάσει.

Ο Ανδρέας Λουδάρος έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Εργάζεται ως εκκλησιαστικός συντάκτης από το 1999

Ετικέτες: