Ελλάδα

Οι εορτασμοί του Δεκαπενταύγουστου στην Μεγάλη Παναγία στη Νεάπολη Λασιθίου

Πλήθος πιστών συνέρρευσε ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας στη Νεάπολη για να παρακολουθήσει την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την Κοίμηση της Θεοτόκου.

Η Μεγάλη Παναγία είχε φορέσει τα «καλά» της για να υποδεχθεί τους εκατοντάδες πιστών που, από πολλές περιοχές, έδωσαν το παρών στο Ναό για τον εορτασμό της Παναγίας. Στην Λειτουργία χοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Γεράσιμος, ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησού κ. Ιώβ και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός ο οποίος εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας.

Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησε η περιφορά του Επιταφίου και η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας περιμετρικά της Νεάπολης μέσα σε κλίμα κατάνυξης, θρησκευτικού δέους και συγκίνησης για να ακολουθήσει ο χαιρετισμός και οι ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γερασίμου.

Παρόντες στην Μεγάλη Παναγία ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστας Ζουράρις, ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανόλης Θραψανιώτης, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, η αντιδήμαρχος Επάνω Μεραμπέλλου κ. Έφη Βελημβασάκη – Κοκολάκη, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου κ. Μανόλης Παπαδάκης, ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Μιχάλης Βασιλάκης, ο ενταταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα Υγείας κ. Μανόλης Κλώντζας, το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μαρία Βάρδα, τοπικοί σύμβουλοι και ο αναπληρωτής διοικητής του Διαλυνάκειου Νοσοκομείου κ. Νίκος Παντιέρας.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ / ΑΝΑΤΟΛΗ

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί στον Άγιο Θεράποντα Ζωγράφου

Η εορτή του αγίου Θεράποντα στη Θεσσαλονίκη

Εκατοντάδες πιστοί λιτάνευσαν την πολιούχο Γαλατσίου

Η πανήγυρη της Αγίας Γλυκερίας στην Μητρόπολη Ιλίου

Σπύρος Παπαγεωργίου

Θεσπιών: «Αυτός ο λαός έχει μάθει να ζει με την Ανάσταση και την ελπίδα»

Σπύρος Παπαγεωργίου

H λιτανεία στον Άγιο Γεώργιο Κηπούπολης

Σπύρος Παπαγεωργίου