Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας χοροστάτησε στην ακολουθία των Β’ Χαιρετισμών, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από την ΕΡΤ.

Πλήθος λαού συμμετείχε στην ακολουθία που τελέστηκε στον Ι.Ν. Αγ. Βαρβάρας Ιλίου, στην οποία επίσης παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νικόλαος Ζενέτος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Αθηναγόρας μίλησε κατανυκτικά στο τροπάριο «Στάχυν ἡ βλαστήσασα τὸν θεῖον, ὡς χώρα ἀνήροτος σαφῶς, χαῖρε ἔμψυχε τράπεζα, ἄρτον ζωῆς χωρήσασα, χαῖρε τοῦ ζῶντος ὕδατος, πηγὴ ἀκένωτος Δέσποινα». Η Θεοτόκος είναι η αγεώργητος γη που βλάστησε τον άρτο της ζωής, ο οποίος μας προσφέρεται στην Αγία Τράπεζα, αφού εκείνη έγινε η έμψυχη τράπεζα με το «ναι» που απάντησε στον Αρχάγγελο Γαβριήλ.

Στα βίντεο που ακολουθούν μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία του Σεβασμιωτάτου καθώς και ολόκληρη την ακολουθία. Ψάλλουν ο Πρωτοψάλτης κ. Ιορδάνης Μαντζούρης και ο Λαμπαδάριος κ. Νικόλαος Πετρίδης.


Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: