Τρίτη 28 Μαΐου 2024 | 3:33

Οι αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | NEWSDESK Τα προγράμματα σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση επανεξετάζονται αλλά δεν καταργούνται. Πάνω σε αυτόν τον άξονα κινείται το υπουργείο Παιδείας έπειτα από τις πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις οποίες τα υπάρχοντα προγράμματα σπουδών κρίθηκαν αντισυνταγματικά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Καθημερινή” στα ήδη καταρτισθέντα προγράμματα πρόκειται να μειωθούν οι θρησκειολογικές αναφορές, όχι όμως και να εξαλειφθούν, καθώς παραμένει η πρόθεση του υπουργείου το μάθημα να μην χαρακτηρίζεται από ομολογιακό χαρακτήρα. Σε αυτή τη βάση θα κινηθεί και η ειδική επιτροπή που συστάθηκε στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ακριβώς για την αναμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών των Θρησκευτικών.

Επιπρόσθετα, αλλαγές πρόκειται να γίνουν και στον τρόπο απαλλαγής από το μάθημα καθώς πλέον, σύμφωνα τόσο με το Συμβούλιο της Επικρατείας, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αλλά και την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, αυτή θα πραγματοποιείται χωρίς αιτιολόγηση.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ