Κόσμος Κωνσταντινούπολη

Ο Πατριάρχης εξακολουθεί να μάχεται για το περιβάλλον

Στις Φιλιππίνες, ο Οικουμενικός Πατριάρχης  κ. Βαρθολομαίος παρακολούθησε τις εργασίες του συνεδρίου για το κλίμα και τη δρομολόγηση κοινής έκκλησης για παγκόσμια κινητοποίηση προκειμένου να πετύχει η προσεχής διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή που θα γίνει στο Παρίσι τον Δεκέμβριο του 2015.

Ο Γάλλος Πρόεδρος μίλησε με θερμά λόγια για τις οικολογικές πρωτοβουλίες τόσο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όσο και του ίδιου του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος εδώ και καιρό δείχνει τις ευαισθησίες του σε ότι αφορά στο κλίμα και το περιβάλλον.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνοδεύει τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Francois Hollande στο επίσημο ταξίδι του στην Μανίλα των Φιλιππίνων, μετά από πρόσκληση που δέχτηκε από τον ίδιο.

Τον Πατριάρχη συνοδεύουν ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και ο αρχιδιάκονος και καθηγητής κ. Ιωάννης Χρυσαυγής.

Με αφορμή το συνέδριο που διεξάγεται στην Μανίλα, πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Χονγκ – Κονγκ κ. Νεκτάριο και ιερείς, μοναχούς και μοναχές της τοπικής Εκκλησίας.

Ο κ. Βαρθολομαίος επισκέπτεται την Ορθόδοξη Εκκλησία στις μακρινές Φιλιππίνες για δεύτερη φορά. Η πρώτη ήταν το 2000 για να εγκαινιάσει τον πρώτο Ορθόδοξο Καθεδρικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Πρόσκληση Ιερώνυμου σε Βαρθολομαίο να επισκεφθεί την Αθήνα στις 23 Μαΐου

Ανδρέας Λουδάρος

Ένα κερί για τον Πατριάρχη Γρηγόριο τον Ε’

Σπύρος Παπαγεωργίου

Οικουμενικός Πατριάρχης: «Η καθηγιασμένη πράξις και τάξις και παράδοσις της Ορθοδοξίας είναι βράχος αμετακίνητος»

ΒΙΝΤΕΟ: Τρισάγιο από τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Στυλιανό

Ανδρέας Λουδάρος

Γαλλίας: «Όλα τα χρωστάμε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο»

Γιώργος Δ. Φερδής

Η Ά Στάση των Χαιρετισμών στο Παρίσι

Γιώργος Δ. Φερδής