Στις Φιλιππίνες, ο Οικουμενικός Πατριάρχης  κ. Βαρθολομαίος παρακολούθησε τις εργασίες του συνεδρίου για το κλίμα και τη δρομολόγηση κοινής έκκλησης για παγκόσμια κινητοποίηση προκειμένου να πετύχει η προσεχής διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή που θα γίνει στο Παρίσι τον Δεκέμβριο του 2015.

Ο Γάλλος Πρόεδρος μίλησε με θερμά λόγια για τις οικολογικές πρωτοβουλίες τόσο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όσο και του ίδιου του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος εδώ και καιρό δείχνει τις ευαισθησίες του σε ότι αφορά στο κλίμα και το περιβάλλον.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνοδεύει τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Francois Hollande στο επίσημο ταξίδι του στην Μανίλα των Φιλιππίνων, μετά από πρόσκληση που δέχτηκε από τον ίδιο.

Τον Πατριάρχη συνοδεύουν ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και ο αρχιδιάκονος και καθηγητής κ. Ιωάννης Χρυσαυγής.

Με αφορμή το συνέδριο που διεξάγεται στην Μανίλα, πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Χονγκ – Κονγκ κ. Νεκτάριο και ιερείς, μοναχούς και μοναχές της τοπικής Εκκλησίας.

Ο κ. Βαρθολομαίος επισκέπτεται την Ορθόδοξη Εκκλησία στις μακρινές Φιλιππίνες για δεύτερη φορά. Η πρώτη ήταν το 2000 για να εγκαινιάσει τον πρώτο Ορθόδοξο Καθεδρικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων.

Ο Γιώργος Φερδής είναι πτυχιούχος Θεολογίας του Ορθόδοξου Ινστιτούτου Αγίου Σεργίου Παρισίων και έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα.

Ετικέτες: