Με την ρωσόφωνη παροικία της Πόλεως εόρτασε την μνήμη του Αγίου Ανδρέου στο Ι.Βατοπαιδινό Μετόχι στον Γαλατά ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος που χοροστάτησε σήμερα που τιμάται, με το Ιουλιανό ημερολόγιο, η μνήμη του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου και πανηγυρίζει η ρωσόφωνη παροικία της Πόλεως είπε πως “Όσοι έχουν βαθειά πίστη στον Χριστό και αγάπη στον Χριστό και στους συνανθρώπους τους είναι ίσοι στα μάτια του Θεού, είναι αδελφοί ενώπιον του Θρόνου του Κυρίου”.

Απευθυνόμενος στους πολυάριθμους πιστούς ο κ. Βαρθολομαίος επισήμανε ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν κάνει διάκριση μεταξύ Ρώσων, Ελλήνων και λοιπών εθνικοτήτων, διότι αυτό που προέχει είναι η κοινή ορθόδοξος πίστη.

“Για μας ισχύει αυτό που είπε ο Απόστολος Παύλος, “Ουκ ένι Ιουδαίος ουδέ Έλλην, ουκ ένι δούλος ουδέ ελεύθερος, ουκ ένι άρσεν και θήλυ”, όλοι είμαστε εν “εν Χριστώ Ιησού”.

Ο Πατριάρχης εξέφρασε την χαρά του που και εφέτος, ανήμερα της εορτής του Αγίου Ανδρέου, βρέθηκε ανάμεσα στα μέλη της ρωσόφωνης παροικίας της Πόλεως για να συνεορτάσει μαζί τους τη μνήμη του Πρωτοκλήτου μαθητού του Κυρίου, Ιδρυτού της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, και εφόρου του πανηγυρίζοντος Ι.Μετοχίου.

“Αισθάνομαι τη χαρά την οποία αισθάνεται κάθε πατέρας όταν συναντά τα παιδιά του, όταν βρίσκεται με την οικογένειά του”.

Ο Πατριάρχης συνεχάρη τον δραστήριο Ιερατικώς Προϊστάμενο της Παροικίας, Μ.Ιεροκήρυκα Πανάρετο, αλλά και τον συνεφημέριό του π.Βίκτωρα, και όλα τα μέλη της παροικίας για το επιτελούμενο έργο.

Προηγουμένως τον Παναγιώτατο προσφώνησε ο π.Πανάρετος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Πατριάρχη και όλους όσοι ενισχύουν το έργο της ρωσόφωνης ενορίας του Αγίου Ανδρέου.

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Μ.Αρχιμανδρίτης Βησσαρίων με τον διάκονο Ιάκωβο στα σλαβωνικά και έψαλε η γυναικεία χορωδία της Ενορίας.

Φωτογραφίες: Οικουμενικό Πατριαρχείο

Κείμενα από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info.

Ετικέτες: