Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 17:17

Οικουμενικός Πατριάρχης: “Ας πουν ό,τι θέλουν, έχω ήσυχη τη συνείδησή μου”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και το Φανάρι επισκέφθηκε σήμερα ο Μητροπολίτης Πατρών, τον οποίο συνοδεύει πολυμελής ομάδα Πατρέων προσκυνητών.

Ο κ. Βαρθολομαίος υποδέχθηκε τον Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο και την συνοδεία του και συνομίλησαν για όσα γράφονται τις τελευταίες ημέρες, εξ αφορμής του Ουκρανικού.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος τόνισε «Ακόμα και η σημερινή Ιεραρχία της Ουκρανικής Εκκλησίας και ο Μητροπολίτης Ονούφριος, που είναι ο Μητροπολίτης Κιέβου, Πρόεδρος της τοπικής Ιεράς Συνόδου της Ουκρανίας, με την υπογραφή τους, μόλις έγινε ανεξάρτητο Κράτος η Ουκρανία, στις αρχές της δεκαετίας του ’90, ζήτησαν την ανεξαρτητοποίησίν των, την αποκοπήν τους από την Εκκλησίαν της Ρωσίας, δηλαδή την αυτοκεφαλία. Έχουμε τις υπογραφές τους, τις δημοσιεύσαμε. Τώρα υφίστανται προφανώς μία μεγάλη πίεσιν από την Μόσχα και μερικοί κάνουν πίσω αλλά scripta manent. Οι υπογραφές τους υπάρχουν. Και είμαι βέβαιος ότι όταν το Πατριαρχείο μας προχωρήσει στην έκδοση του Τόμου της Αυτοκεφαλίας όλοι θα ενταχθούν στην νέα Αυτοκέφαλον Εκκλησίαν της πατρίδας των».

Ανέφερε μάλιστα πως “πολλές φορές έχει στοχοποιηθεί πολλές φορές κατά την Πατριαρχία του. “στα 27 χρόνια που είμαι με την χάρη του Θεού Πατριάρχης, διάβασα πολλά παρόμοια, υπήρξα στόχος πολλών αλλά έχω ήσυχη τη συνείδησή μου. Όταν ο άνθρωπος ενεργεί κατά συνείδηση και κάνει το χρέος του ό,τι θέλουν ας πουν και ό,τι θέλουν ας γράψουν».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ