Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 | 1:15

Οδηγίες του υπουργείου Παιδείας για το Ραμαζάνι με βάση τα περιοριστικά μέτρα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Οδηγίες αναφορικά με την τέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων των μουσουλμάνων κατά το Ραμαζάνι εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το αρμόδιο υπουργείο υπενθυμίζει πως με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση της 16ης Απριλίου απαγορεύεται η “προσέλευση φυσικών προσώπων σε όλους τους χώρους λατρείας όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων, συμπεριλαμβανομένων και των Τεμενών”. Ως εκ τούτου “οι προσευχές κατά τη διάρκεια του Ραμαζανίου” για όσο διάστημα βρίσκονται σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα “μπορούν να τελούνται στο σπίτι”, όπως αναφέρει το υπουργείο.

Ακόμη, τονίζεται ιδιαίτερα πως “δεν θα παραχωρηθούν δωρεάν χώροι στην Αθήνα ή σε άλλους δήμους της χώρας για την τέλεση της προσευχής για την μεγάλη εορτή της Λύσης της Νηστείας του Ραμαζανίου” στο πλαίσιο της απαγόρευσης κάθε είδους εκδηλώσεων και θρησκευτικών τελετών.

Μένει να δούμε το πως θα διαφυλαχθεί η τήρηση των οδηγιών του υπουργείου ώστε να αποφευχθούν οι συναθροίσεις καθώς, όπως άλλωστε αναφέρει η ίδια ανακοίνωση του υπουργείου, “το ίδιο έπραξαν και οι Εβραίοι κατά την εορτή του Πέσσαχ και οι Χριστιανοί κατά την εορτή του Πάσχα”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ