Οδηγίες προς τους μουσουλμάνους της Θράκης δίνουν οι Μουφτείες Κομοτηνής, Ξάνθης και Διδυμοτείχου σχετικά με τον τρόπο που θα επαναλειτουργήσουν τα Τεμένη.

Σχετικά με τον αριθμό πιστών εντός του Τεμένους προβλέπεται ό,τι και για τους Ορθόδοξους ναούς, δηλαδή η αναλογία ενός ατόμου ανά 10 τ.μ. επιφάνειας ενώ οι πιστοί θα πρέπει να τηρούν μεταξύ τους απόσταση 1,5 μέτρου.

Οι Μουφτείες της Θράκης τονίζουν επίσης να μη χρησιμοποιούνται κοινόχρηστα αντικείμενα προσευχής και οι πιστοί να φέρνουν τα αντίστοιχα από το σπίτι τους, ενώ ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να προσεύχονται στο σπίτι.

Το Κοράνιο, άλλωστε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θέτει ως πρωταρχικό στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής καθώς συστήνει “να μην εκθέτουμε τους εαυτούς μας στον κίνδυνο και να μην καταστρέφουμε τους εαυτούς μας άδικα”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Κλείνοντας, οι Τοποτηρητές Μουφτήδες τονίζουν τον κίνδυνο να κλείσουν και πάλι τα Τεμένη ως αποτέλεσμα της παραβίασης των οδηγιών, “το οποίο θα φέρει μεγάλη ευθύνη για εμάς τους πιστούς”.

Ετικέτες: