Ελλάδα

Δευτέρα πρωί ξεκινά η δίκη για την υπόθεση Βατοπαιδίου

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν αύριο, ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου αρχιμανδρίτης Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος και δώδεκα ακόμη κατηγορούμενοι.

Εκτός από τους δυο κληρικούς, θα δικαστούν η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη και οι δικηγόροι Διονύσιος και Δημήτριος Πελέκης.

Με το ίδιο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών έχουν παραπεμφθεί σε δίκη ο πρώην πρόεδρος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ), καθηγητής Πέτρος Παπαγεωργίου, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΚΕΔ Κωνσταντίνος Γκράτσιος, ο πρώην διευθυντής της υπηρεσίας διαχείρισης ακινήτων της ΚΕΔ Γεώργιος Μητρόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας του τότε υπουργείου Γεωργίας Κωνσταντίνος Σκιαδάς και η πρώην διευθύντρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Σταματούλα Μαντέλη.

Ακόμη, θα δικαστούν μαζί τους στελέχη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους όπως είναι ο τέως αντιπρόεδρος ΝΣΚ Γρηγόρης Κρόμπας, ο τέως σύμβουλος Χριστόδουλος Μπότσιος, καθώς και οι Στέφανος Δέτσης και Ιωάννης Διονυσόπουλος.

Σύμφωνα με το parapolitika.gr το παραπεμπτικό βούλευμα περιλαμβάνει κατηγορίες ηθικού ή φυσικού αυτουργού σε πράξεις απιστίας και ψευδείς βεβαιώσεις, σχετικά με τις ανταλλαγές ακινήτων και συγκεκριμένα της λίμνης Βιστονίδας και παρόχθιες εκτάσεις με άλλα ακίνητα – φιλέτα του Ελληνικού Δημοσίου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Χρήστος Μπόνης

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Στο πλευρό του ηγουμένου Εφραίμ ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας Ουκρανίας

Ανδρέας Λουδάρος

Σε δίκη παραπέμπεται ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος

Αναδημοσίευση

Τα εγκαίνια του Προκοπείου Πολυδύναμου Εκκλησιαστικού Κέντρου τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος

Γιώργος Δ. Φερδής

Ο ηγούμενος Εφραίμ στην Ιερατική Συναξη της Μητροπόλεως Ιερισσού

Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη με Ηγούμενο Εφραίμ στον Άγιο Φωκά Μεσαχώρου

Αναδημοσίευση

Υπόθεση Βατοπεδίου: Όλοι αθώοι με απόφαση του δικαστηρίου

Αναδημοσίευση