Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 | 1:01

Ξεκίνησε η Σύνοδος της Ιεραρχίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Ξεκίνησαν οι εργασίες της Συνόδου της Ιεραρχίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Η Σύγκληση φέτος πραγματοποιείται με την ιδιαίτερη ευλογία της συμπληρώσεως δεκαπενταετούς Ποιμαντορίας στον Αποστολικό Θρόνο του Ευαγγελιστού Μάρκου του Αλεξανδρινού Προκαθημένου.

Κατά την διάρκεια των εργασιών ο Πατριάρχης κ. Θεόδωρος παρουσίασε στο Ιερό Σώμα τα πεπεραγμένα της χρονικής περιόδου 2018-2019 έως της σήμερον, κάνοντας εκτενή αναφορά στις ατέρμονες πορείες αγάπης που πραγματοποίησε στα μήκη και πλάτη της Αφρικανικής γης, προκειμένου να στηρίξει το Ορθόδοξο ποίμνιο.

Στη συνέχεια, ο λόγος εδόθη στον πρώτο Εισηγητή, Γέροντα Μητροπολίτη Ναϊρόμπι κ. Μακάριο, ο οποίος ανέλυσε το θέμα: «Κανονισμοί του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας – Προτάσεις».

Επακολούθησε συζήτηση επί της εισηγήσεως, μετά την οποία παρουσιάσθηκε η επομένη εισήγηση από τον Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε και Αγκόλας κ. Σεραφείμ με θέμα: «Προτεινόμενες θέσεις του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας σχετικώς με επίκαιρα θέματα οικολογίας».

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας η Ιερά Σύνοδος συνέχισε τις εργασίες της. Κατά την απογευματινή αυτή συνεδρία έγινε ανάγνωση των εκθέσεων πεπραγμένων των Ιερών Μητροπόλεων και Επισκοπών του Θρόνου.

Η Ιερά Σύνοδος θα συνεχίσει τις εργασίες της την επομένη ημέρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ