Με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή κλήρου και λαού πραγματοποιήθηκε η έναρξη των εικοστών εβδόμων Δημητρίων, των εορταστικών εκδηλώσεων εν όψει της πανηγύρεως του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος.

Φέτος μέσα σε ατμόσφαιρα πανηγυρική μεταφέρθηκε χθες το απόγευμα η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας Ελεούσας από την Σκιάθο. Στην υποδοχή προέστη ο νεοχειροτονηθείς Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου και με καταγωγή από την Χαλκίδα, Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος.

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ενώπιον κλήρου και λαού καλωσόρισε τον νέο Επίσκοπο της ελλαδικής Εκκλησίας, μιλώντας με θερμά λόγια για εκείνον και του ευχήθηκε να συνεχίσει να εργάζεται, και ως Επίσκοπος, με το ίδιο θυσιαστικό πνεύμα.

Με την σειρά του ο Επίσκοπος Ωρεών, ευχαρίστησε όλους για την θερμή υποδοχή που του επεφύλαξαν, ενώ εξήρε την πατρική αγάπη του μητροπολίτη Χαλκίδος, η οποία δεν είναι γνωστή σε κάθε άνθρωπο.

Αμέσως μετά, την άφιξη της πομπής στο Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, ο στην πραγματοποιήθηκε Παράκληση προς τιμήν της Παναγίας χοροστατούντος του Επισκόπου Ωρεών και συγχοροστατούντος του Μητροπολίτου Χαλκίδος.

Ετικέτες: