Ελλάδα

Ξέσπασε σε λυγμούς ο μητροπολίτης Νίκαιας στο τρισάγιο για τον μακαριστό Γεράσιμο

Η απουσία του αισθητή και πέρα για πέρα έντονη σε όλους. Ήταν η πρώτη γιορτή του Αγίου, χωρίς την παρουσία του παπά Γεράσιμου Φωκά!

Τρισάγιο στην μνήμη του προσφάτως κεκοιμημένου μακαριστού Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Γερασίμου Φωκά τελέστηκε λίγο μετά την ολοκλήρωση της Πανηγυρικής Θείας λειτουργίας του πολιούχου της Κεφαλονιάς Αγίου Γερασίμου, μέσα σε έντονη συγκινησιακή και συναισθηματική ατμόσφαιρα.

Το τρισάγιο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ.κ. Αλέξιος, ο οποίος σε μία στιγμή έντονης συγκινησιακής φόρτισης , «λύγισε» και δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, ξεσπώντας σε λυγμούς, έχοντας από δίπλα του τον αδελφό του μακαριστού Μητροπολίτη, Αθανάσιο Φωκά και την οικογένεια αυτού.

Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας Αλέξιος ήταν ένας από τους ανθρώπους που γνώριζαν καλά και αγαπούσαν τον μακαριστό Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Γεράσιμο και σίγουρα η απώλειά του εξακολουθεί να παραμένει οδυνηρή και αναπάντεχη!

Τρισάγιο τελέστηκε επίσης και στην μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Σπυρίδωνα.

Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας Αλέξιος, είχε κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον μακαριστό Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κατά την διάρκεια του Θείου Λόγου του στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

 

ΠΗΓΗ: inkefalonia.gr

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Χειροθεσία πνευματικού στον Άγιο Νικόλαο Περάματος

Σπύρος Παπαγεωργίου

Ο Μητροπολίτης Νικαίας τίμησε τον εφοπλιστή Αθανάσιο Μαρτίνο

Μαρκος Παπαγεωργίου

Χειροτονήθηκε ο νέος Επίσκοπος Ευρίπου Χρυσόστομος (ΒΙΝΤΕΟ)

Αναστάσιος Βόπης

Μνημόσυνο για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο στην Ιορδανία

Γραφείο Ρεπορτάζ

11 χρόνια του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου

Γιώργος Δ. Φερδής

Στην Χαλκίδα ο Αρχιεπίσκοπος για το μνημόσυνο του μητροπολίτη Χρυσοστόμου Α΄