Τη σημασία της καθαρότητας του βίου και της έμπρακτης αγάπης προς τον πλησίον τόνισε στην ομιλία του στην πρώτη ακολουθία του Νυμφίου της φετινής Μεγάλης Εβδομάδας ο μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων.

Από τον ναό του αγίου Ελευθερίου Ξάνθης, όπου χοροστάτησε το απόγευμα στην ακολουθία του Νυμφίου, ο κ. Παντελεήμων μίλησε για το παράδειγμα του Πάγκαλου Ιωσήφ που προβάλλει σήμερα η Εκκλησία. Τόνισε τη γενναιοδωρία, την καθαρότητά του καθώς και την εγκράτεια που έδειξε απέναντι στον πειρασμό στον οποίο τον υπέβαλε η γυναίκα του Πετεφρή.

¨Να μιμηθούμε τη σωφροσύνη, το πνευματικό κάλλος, την αγνότητα και την αμνησικακία του”, προέτρεψε ο μητροπολίτης Ξάνθης τους παριστάμενους πιστούς που συγκεντρώθηκαν στον ναό για να προσκυνήσουν την εικόνα του Νυμφίου Χριστού.

Επεσήμανε, ακόμη, ότι οι ζωές μας δεν πρέπει να είναι χωρίς αρετές. “Δεν αρκεί τα χέρια μας να είναι καθαρά από την αμαρτία. Πρέπει να είναι γεμάτα με έργα αγάπης και φιλανθρωπίας προς τον συνάνθρωπο”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας τον λόγο του, ο κ. Παντελεήμων εξήγησε σχετικά με τα γεγονότα των επόμενων ημερών ότι “η Εκκλησία μας εισαγάγει σταδιακά στην περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδος, για να φθάσουμε να προσκυνήσουμε τον Σταυρό του Κυρίου και να γίνουμε κοινωνοί του ανεσπέρου φωτός της ανάστασής Του”.

Η Σοφία Καρεκλά έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του ΑΠΘ. Εργάζεται σε τηλεοπτικά κι έντυπα Μέσα, από το 2006.

Ετικέτες: