Πε, 13/02/25 | 23:53

Ν. Ιωνία: Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού μητροπολίτη Κωνσταντίνου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού μητροπολίτη πρώην Νέας Ιωνίας, Κωνσταντίνου, τελέσθηκε σήμερα το πρωί στον μητροπολιτικό ναό των αγίων Αναργύρων της Νέας Ιωνίας.

Στην αρχιερατική θεία λειτουργία που προηγήθηκε προεξήρχε ο μητροπολίτης Σύρου, Δωρόθεος, συγχοροστατούντων των μητροπολιτών Ιλίου, Αθηναγόρα, και Νέας Ιωνίας, Γαβριήλ, και του επισκόπου Ρωγών, Φιλοθέου. Συμπροσευχόμενος στο ιερό βήμα παρέστη ο μητροπολίτης Φαναρίου, Αγαθάγγελος.

Ο μητροπολίτης Σύρου, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της Κυριακής της Τυρινής ενώ έκανε λόγο για την πνευματική περίοδο της Μεγάλης Σαρακοστής που ξεκινά αύριο, η οποία προσφέρει στους πιστούς “ευκαιρία για ειλικρινή μετάνοια και ενότητα”.

Ο κ. Δωρόθεος μίλησε και για τον μακαριστό μητροπολίτη Κωνσταντίνο, επισημαίνοντας τη μεγάλη προσφορά του στην προσφυγική μητρόπολη της Ν. Ιωνίας και τη μεγάλη αγάπη του για την Εκκλησία.

Μετά το τέλος του μνημοσύνου οι μητροπολίτες μετέβησαν στο Κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου Ν. Φιλαδελφείας, όπου o μητροπολίτης Βρεσθένης, Θεόκλητος, τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του κυρού Κωνσταντίνου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ