Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα εορτάστηκε η ανακομιδή του Ιερού λειψάνου του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην περιοχή της Νέας Σαφράμπολης.

Στον όρθρο και τη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως αρχιμανδρίτη Επιφάνιο Αρβανίτη και άλλους ιερείς.

Στην ομιλία του ο κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε στη σημασία της εορτής της ανακομιδής του λειψάνου του Αγίου Στεφάνου, που όπως χαρακτηριστικά είπε “σηματοδοτεί μία νέα εποχή η οποία έχει ως βοηθό, όχι μία ανθρώπινη δύναμη ή εξουσία, αλλά την ευλογία του τριαδικού Θεού στη ζωή μας”.

“Ο βίος και το μαρτύριο του Αγίου”, τόνισε συνοψίζοντας, “μας ανοίγει δρόμο, όχι για το δικό μας μαρτύριο, αλλά για να συνεχίσουμε να βαδίζουμε στα βήματα του ίδιου και του Εσταυρωμένου Ιησού. Βήματα ασφαλή που οδηγούν σε μία εποχή ομολογίας”.

Στον Ναό φυλάσσεται απότμημα του λειψάνου του δεξιού του ποδιού του Αγίου Στεφάνου και δεκάδες πιστοί προσήλθαν, με σκοπό να προσκυνήσουν και να εναποθέσουν τις ελπίδες τους στον Πρωτομάρτυρα Άγιο.

Ετικέτες: