Ενοριακά

Νιγηρίας: «Να αναστηλώσουμε μέσα μας την πραγματική εικόνα του Χριστού»

Με μεγαλοπρέπεια και με τη πρέπουσα τάξη, εορτάστηκε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καλλιθέας, η Α’ Κυριακή των Νηστειών, ημέρα κατά την οποία εορτάζεται η αναστήλωση των Ιερών Εικόνων.

Στη Θεία Λειτουργία Ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος πλαισιούμενος από τον Αρχιμ. Ειρηναίο Νάκο, προιστάμενος του Ναού, Αρχιμ. Βενιαμίν Εζιέμε, Αρχιμ. Σισώση Σκάρκο και Πρωτ. Βασίλειο Χριστοδούλου.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, τελέσθηκε η περιφορά των Ιερών Εικόνων πέριξ του Ναού με αθρόα συμμετοχή ενοριτών κρατώντας ευλαβικά εικόνες από τις οικίες τους.

Προ του «Δι ‘ευχών», ο κ. Αλέξανδρος τόνισε πως πρέπει να αναστηλώσουμε μέσα μας την πραγματική εικόνα του Χριστού, γιατί μόνο όταν πραγματικά πιστέψουμε και νοιώσουμε ότι ο Χριστός είναι Θεός και Άνθρωπος θα μπορούμε να αμειφθούμε για την σωτηρία μας και να επιβιώσουμε.

Ο Προϊστάμενος του Ναού π. Ειρηναίος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του επισημαίνοντας στους ενορίτες το μεγάλο έργο της Ιεραποστολής που πραγματώνεται στη Μητρόπολη Νιγηρίας.

Εκ του Ναού

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Χαριλάου: Όλο το εκκλησίασμα με εικόνες στα χέρια για τη γιορτή της Ορθοδοξίας

Γαλλίας: «Όλα τα χρωστάμε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο»

Γιώργος Δ. Φερδής

Θεσπιών: «Η ορθοδοξία είναι τρόπος ζωής, όχι μια θεωρητική διδασκαλία»

Αναστάσιος Βόπης

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Καθεδρικό της Αθήνας- Καταδίκη των επιθέσεων στη Ν. Ζηλανδία

Σοφία Καρεκλά

Τα κριτήρια της αληθινής ομολογίας πίστεως

Η σκυταλοδρομία της πίστης