Τρ, 18/03/25 | 0:05

Να συναντήσει τον Αρχιεπισκοπο Ελπιδοφόρο ζήτησε ο Τούρκος Πρόεδρος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν είχε σήμερα στη Νέα Υόρκη ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος. Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα έγινε ύστερα από αίτημα του Τούρκου Προέδρου ο οποίος βρίσκεται στην Νέα Υόρκη στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ.

ORTHODOXIA.INFO | Ανδρέας Λουδάρος

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο όπου καταλύει ο Τούρκος Πρόεδρος ο οποίος γνωρίζει τον Αρχιεπίσκοπο από την εποχή που υπηρετούσε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ως υπογραμματέας και πρόσφατα ως ηγούμενος της Μονής της Χάλκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο άνδρες παρουσία του στενού συνεργάτη του Τούρκου Προέδρου Ομέρ Τσελίκ συζήτησαν θέματα θρησκευτικών ελευθεριών αλλά και αυτό της επαναλειτουργίας της Σχολής της Χάλκης, θέμα το οποίο έθεσε στον Τ. Ερντογάν και ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Ο Τούρκος Πρόεδρος προσκάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής να τον επισκεφθεί όταν θα βρεθεί ξανά στην Τουρκία.

«ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ»

Μια μέρα πριν την επίσημη προγραματισμένη συνάντηση τους στην έδρα της Αρχιεπισκοπής, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν σε ομογενειακή εκδήλωση στην Αστόρια.

«Είστε νέος και δυνατός. Ο λαός περιμένει από εσάς πολλά γιατί μπορείτε να πάτε την Ελλάδα και μπροστά και ψηλά» είπε στην προσφώνηση του ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο αποκάλεσε «ελπιδοφόρο πρωθυπουργό».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ