Την Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2015, εορτή του Αγίου Πνεύματος, πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος στην Πρόνοια Ναυπλίου. Την παραμονή 31 Μαίου 2015, εψάλει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος χοροστατούντος επισκόπου Επιδαύρου Καλλινίκου.

Στη συνέχεια, μετά τον Εσπερινό, ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Τριάδος παιανιζούσης της φιλαρμονικής του Δήμου Ναυπλιέων.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Αργολίδος Ι. Ανδριανός, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος Α. Χειβιδόπουλος, ο δήμαρχος Ναυπλίου Δ. Κωστούρος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Β. Σιδέρης, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Ναυπλιέων Χ. Γραμματικόπουλος, η διευθύντρια της ΔΕΥΑΝ Α. Μαντά αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ναυπλιέων.

Η Αγία Τριάδα Ναυπλίου είναι η κεντρική εκκλησία στην Πρόνοια του Ναυπλίου στην Αργολίδα. Στο χώρο που υπάρχει ο ναός, προϋπήρχε άλλος από την εποχή της δεύτερης Ενετοκρατίας.

Η Αγία Τριάδα Ναυπλίου χτίστηκε το 1836, στο πλαίσιο της δεύτερης δεκαετίας του ελεύθερου βίου των Ελλήνων στο Ναύπλιο που έγιναν προσπάθειες στήριξης, ανακαίνισης και καλλωπισμού των ναών της πόλης.

Το κωδωνοστάσιο του ναού έγινε το 1929. Ο ναός είναι δισυπόστατος, αφού είναι αφιερωμένος στην Αγία Τριάδα Ναυπλίου και στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο.

Ετικέτες: