«Ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές» με τον κορωνοϊό τόνισε σήμερα ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο Μητροπολίτης Ιερόθεος σχολίασε την τηλεδιάσκεψη, μέσω της οποίας συνεδρίασε χθες η Διαρκής Ιερά Σύνοδος και τόνισε «Ο κορωνοϊός ήρθε, αλλά θα φύγει και θα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα».

Χαρακτήρισε «πρωτόγνωρη κατάσταση το να μη γιορτάσουμε το Πάσχα, τη μεγαλύτερη γιορτή του Χριστιανισμού», τόνισε ωστόσο ότι, «δεν υπάρχει πρόβλημα αφού δεν επιβάλλεται για ιδεολογικούς λόγους, αλλά για την προστασία της υγείας των πολιτών».

«Άλλωστε οι προσευχές είναι δημόσιο γεγονός, όταν κάποιος προσεύχεται, προσεύχεται για όλη την οικουμένη» υπογράμμισε, εξηγώντας ότι «δεν αναιρείται η προσευχή βάσει το μέρους που βρίσκεται».

Πηγή: iefimerida

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: