«Θα ξαναγυρίσουμε στους Ναούς μας, αλλά προς το παρόν να προσευχηθούμε μέσα στο σπίτι μας», δήλωσε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, απαντώντας σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου Νίκου Ευαγγελάτου στην τηλεοπτική εκπομπή «Live News» του Τηλεοπτικού Καναλιού MEGA.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τα θέματα της πανδημίας τού κορωνοϊού (covid-19) σχολίασε την νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση της 6-4-2020, λέγοντας ότι «προτείναμε εμείς τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει και έγινε αποδεκτό από την Κυβέρνηση», «γιατί και εμείς της Εκκλησίας, της Ορθοδόξου Εκκλησίας είμαστε τόσο πολύ προσεκτικοί στο θέμα αυτό» της πανδημίας, και ότι είναι μια απόφαση που «δεν αφορά μόνο την Εκκλησία Ελλάδος, την Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά αφορά και όλους τους χώρους της θρησκευτικής λατρείας κάθε είδους και κάθε νομικού όπως λέει και κανονικού και εν γένει θρησκευτικού καθεστώτος».

Ο κ. Ιερόθεος συνέστησε στους ιερείς υπευθυνότητα στην τήρηση των κυβερνητικών εντολών και να αποφύγουν τις πανηγυρικές κωδωνοκρουσίες που θα καλούν τον κόσμο στην Εκκλησία.

«Υπεύθυνοι για την λατρεία, για τις πόρτες, για το κλείσιμο των θυρών είναι οι θρησκευτικοί λειτουργοί, δηλαδή οι Ιερείς είμαστε υπεύθυνοι γι’ αυτό» καθώς επίσης «ούτε επιτρέπεται να γίνονται πανηγυρικές κωδωνοκρουσίες» για να μη προσκαλείται ο κόσμος σε συγκέντρωση.

«Αυτό πρέπει να το πάρουν με υπευθυνότητα. Γιατί πέρα από το ότι είναι παράβαση της εντολής της Ιεράς Συνόδου, συγχρόνως γίνονται και επικίνδυνες επιλογές, γιατί οι μεν και όχι οι δε. Πρέπει να το τηρήσουμε αυτό επακριβώς, ώστε όταν τελειώσει, οταν εκπνεύσει αυτή η υπουργική απόφαση, που είναι μέχρι 20 Απριλίου, να μπορεί να συνεχιστεί αυτό το καθεστώς για να μην κλείσουν όλοι οι Ιεροί Ναοί».

Ετικέτες: