Υπακοή και τήρηση στις εντολές που έχουν υποδείξει οι υγειονομικές αρχές και οι επίστημονες, επανέλαβε και σήμερα ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος που φιλοξενήθηκε πρωί στην ενημερωτική εκπομπή της ΕΤ1 Μαζι το Σαββατοκύριακο.

Ο κ. Ιερόθεος με την ιδιότητα του εκπροσώπου τύπου της Εκκλησίας της Ελλάδος για θέματα της πανδημίας του Κορονοϊού, τόνισε και πάλι πως “η Εκκλησία της Ελλάδος καλεί όλους τους πιστούς κληρικούς και λαίκούς να υπακούουν στην Εκκλησία. Η Εκκλησία είναι ένα πνευματικό στράτευμα, που υποτάσσεται σε μερικούς που έχουν την ευθύνη. Η Ιερά σύνοδος αντιμετωπίζει το θέμα με ευθύνη, με επίγνωση των καταστάσεων, ευθυκρισία και διάκριση. Πρόκειται για έναν εχθρό τον οποίο δεν γνωρίζουμε.Δεν υπάρχουν σύνορα και πρέπει να γίνει κατανοητό”.

Στο θέμα της Θείας Μετάληψης, ο κ. Ιερόθεος επανέλαβε πως “είναι αδιαπραγμάτευτο. Αυτό όμως που θέτει η Ιερά Σύνοδος, είναι ο συνωστισμός και ο συγχρωτισμός. Τη Μεγάλη Εβδομάδα συρρέουν σχεδόν όλοι οι Χριστιανοί στους ναούς, ακόμη και αυτοί που δεν έχουν που δεν έχουν κάποια συχνή επικοινωνία με την εκκλησία. Και δεν μπορεί η Εκκλησία να σηκώσει το βάρος αν γίνει διασπορά του ιού, λόγω των Ιερών Ακολουθιών. Χρειάζεται υπακοή στις αρχές οι οποίες υποδεικνύουν το τι πρέπει να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα”.

Υπογράμμισε πως “η πανδημία είναι ένας αόρατος πόλεμος χωρίς σύνορα για να τα προφυλάξουμε. Και φυσικά δεν πρέπει αυτή την ώρα να γίνει εμφύλιος πόλεμος μεταξύ των αρχών, της Εκκλησίας και της Πολιτείας. Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε το θέμα με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, διάκριση για να σταματήσει αυτή η φοβερή κατάσταση διασποράς του ιού. Δε θέλουμε ως πολίτες να δούμε στη χώρα μας ότι συμβαίνει σε άλλες χώρες, που οι γιατροί εξαναγκάζονται να αποφασίζουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει.

Πηγή: Nafpaktianews.gr

Ετικέτες: