Τρίτη 28 Μαΐου 2024 | 19:49

Νέο βιβλίο από την Καθηγήτρια της Θεολογικής του ΑΠΘ Δ. Κούκουρα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Κυκλοφόρησε το πόνημα της Καθηγήτριας Ομιλητικής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, Δήμητρας Κούκουρα, με τίτλο “Το κήρυγμα της Εκκλησίας και η διαμόρφωσή του. Ομιλία – Λόγος”.

Οι αναγνώστες αυτού του βιβλίου, κληρικοί και λαϊκοί, έχουν την ευκαιρία να ταξιδεύσουν μέσα στον χώρο και τον χρόνο και να παρακολουθήσουν τη διαμόρφωση του Χριστιανικού κηρύγματος από την εποχή των Αποστόλων και εξής.

Παράλληλα, μπορούν να γνωρίσουν τις επιδράσεις που δέχτηκε από το πολιτιστικό περιβάλλον όπου εξαπλώθηκε και το κριτήριο των φωτισμένων Μεγάλων Διδασκάλων του 4ου αι. για τη μεταφορά του μηνύματος της εν Χριστώ σωτηρίας σε απαιτητικούς κύκλους φιλοσόφων, ρητόρων και σοφιστών.

Επίσης τη σταθερή πορεία της χριστιανικής ομιλίας στην ελληνόφωνη Ανατολή, την ανάπτυξη του εκκλησιαστικού λόγου στη λατινόφωνη Δύση και τη συνύπαρξή του με την
πατερική ομιλία.

Στην εποχή μας οι επιτακτικές ανάγκες του επανευαγγελισμού και το χρέος της ορθόδοξης μαρτυρίας στην οικουμένη οδηγούν στον προβληματισμό για όλη την ομιλητική διαδικασία που πρέπει να ληφθεί υπόψη, ώστε να ακουστεί και να προσληφθεί το μήνυμα της ελπίδας, της ειρήνης και της δικαιοσύνης που προσφέρει ο Χριστός.

Μέσα σε αυτή την προοπτική κάθε διαχρονική και συγχρονική εξέταση του κηρύγματος της
Εκκλησίας είναι πολύτιμη, διότι, τηρουμένων των αναλογιών, προσφέρει κριτήρια για τη σύγχρονη πρακτική του εφαρμογή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ