Ο Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης θα αναλάβει καθήκοντα πρωτοσυγκέλλου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών ύστερα από την εκλογή του μέχρι σήμερα πρωτοσυγκέλλου της, μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών.

Αυτό ανακοίνωσε πριν από λίγο στα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο νεοεκλεγείς μητροπολίτης Φθιώτιδος κατέθεσε ήδη σήμερα την παραίτηση του από την θέση του πρωτοσυγκέλλου της Αρχιεπισκοπής.

Ο αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης γεννήθηκε στην Αθήνα το έτος 1975. Σπούδασε Θεολογία στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών και στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Τμήμα της Κοινωνικής Θεολογίας, στο οποίο εκπονεί και την μεταπτυχιακή του εργασία στον τομέα της Λειτουργικής, με τίτλο «Εγκωμιαστικός Λόγος στους Αγίους Αναργύρους Κύρο και Ιωάννη». Είναι διπλωματούχος της Βυζαντινής Μουσικής του Ωδείου Πειραιώς. Τυγχάνει διπλωματούχος της Αγγλικής Γλώσσης, γνώστης δε της Ιταλικής.

Χειροτονήθηκε διάκονος το 2000 και πρεσβύτερος το 2004. Από το 2000 έως το 2010 υπηρέτησε σε διάφορες επιτελικές θέσεις στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και από το 2010 έως σήμερα υπηρετεί στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως Γραμματεύς της Συνοδικής Επιτροπής Θείας Λατρείας και Ποιμαντικού Έργου και της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Λειτουργικής Αναγεννήσεως. Είναι μέλος της Υποεπιτροπής Διπτύχων. Από το 2004 υπηρετεί στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Άρεως Γκύζη, ως Προϊστάμενος και Υπεύθυνος του τομέα Νεότητος.

Ο Ανδρέας Λουδάρος έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Εργάζεται ως εκκλησιαστικός συντάκτης από το 1999

Ετικέτες: