Σάββατο 3 Ιουνίου 2023 | 21:34

Νέος ιεροκήρυκας στη μητρόπολη Σταγών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Έναν νέο ιεροκήρυκα απέκτησε σήμερα η μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων καθώς, μετά από απόφαση του μητροπολίτη Θεοκλήτου, εντάχτηκε στο δυναμικό της ο αρχιμανδρίτης Λεόντιος Πετρίδης.

Ο μητροπολίτης Σταγών, που σήμερα το πρωί τέλεσε τη θεία λειτουργία στον μητροπολιτικό ναό στην Καλαμπάκα, καλωσόρισε τον αγαπητό κληρικό στην πόλη, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε και την τοποθέτησή του ως νέου προϊσταμένου στον μητροπολιτικό ναό του αγίου Βησσαρίωνος.

Ο αρχιμανδρίτης Λεόντιος Πετρίδης μέχρι πρότινος διακονούσε στον ιερό ναό του αγίου Κωνσταντίνου Καλαβρύτων και ήταν αδερφός της ιεράς μονής των Ταξιαρχών Αιγιαλείας. Η επιλογή του δεν είναι τυχαία καθότι τυγχάνει ευρείας εκτίμησης λόγω της πλούσιας πνευματικής του διακονίας και εργασίας που έχει αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια στη μητρόπολη Καλαβρύτων.

Κατά την παρουσίαση του νέου ιεροκήρυκα, ο κ. Θεόκλητος ευχήθηκε στον νέο προϊστάμενο ο Θεός να του δίνει δύναμη και υγεία ώστε να ανταποκριθεί στα νέα υψηλά καθήκοντα που αναλαμβάνει και τον παρότρυνε η διακονία του αυτή να δώσει δύναμη σε πολλούς συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη μέσα από τον καθαρό θεολογικό λόγο που διαθέτει.

Στόχος του μητροπολίτη Σταγών, Θεοκλήτου, είναι η περαιτέρω πνευματική ενίσχυση των πιστών αλλά και η γενικότερη ενίσχυση της τοπικής εκκλησίας με νέους κληρικούς.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ