Την Κυριακή Ζ΄ από του Πάσχα, 12 Ιουνίου 2016, ημέρα μνήμης και εορτής των αγίων 318 Θεοφόρων Πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου (325 μ.Χ.), καθώς επίσης και των Οσίων Ονουφρίου και Πέτρου του εν Άθω ασκήσαντος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Σοχού.

Κατά τη διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονία του ευλαβεστάτου Φωτίου Σάμου, Πτυχιούχου της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., γέννημα θρέμμα της περιοχής του Σοχού και πνευματικός καρπός της ιστορικής ενορίας του Αγίου Γεωργίου, όπου από μικρός και για πολλά έτη υπηρέτησε με ζήλο και αφοσίωση και στο Ιερό Βήμα ως Ιερόπαις, και ως κατηχητής αλλά και ως νεωκόρος του Ιερού Ναού τελευταία, και ο οποίος προστίθεται στον έγγαμο κλήρο της Ιεράς μας Μητροπόλεως ως άμισθος κληρικός.

Η χειροτονία του νέου Διακόνου πραγματοποιήθηκε εν μέσω πολυπληθούς εκκλησιάσματος, μεταξύ των οποίων παρέστησαν συμπροσευχόμενοι στο ευχάριστο αυτό γεγονός της τοπικής μας Εκκλησίας ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, οι κατά σάρκα συγγενείς του νεοχειροτονούμενου, φίλοι και πνευματικοί αδελφοί του, αναφωνώντας στο τέλος το «Άξιος».

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης ομίλησε επικαίρως ενώ παράλληλα απηύθυνε προς τον π. Φώτιο πατρικούς λόγους και νουθεσίες επισημαίνοντας τη σημασία της ευθύνης του ιερατικού αξιώματος στον σύγχρονο κόσμο και την κοινωνία, ευχόμενος και προτρέποντάς τον να είναι υπόδειγμα κληρικού και να έχει καλή διακονία στον αμπελώνα του Κυρίου μας.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: